Dan otvorenih vrata Dječjeg vrtića Opatija

U petak 12. travnja 2019. u novom prostoru DV Opatija na Punta Kolovi obilježen je Dan otvorenih vrata DV Opatija u sklopu ovogodišnjeg Opatijskog dječjeg dana. Program je otvoren predstavom "Boje duge - priča o bojama" u izvedbi Svetlane Patafta ispred Teatra Puna kuća u suradnji s Malom scenom iz Zagreba kojom su zaokružene i aktvnosti u sklopu ovogodišnjeg Festivala znanosti s temom Boje. Osim za djecu iz vrtića u Opatiji, u popodnevnim satima predstava je izvedena u Domu Liburnija i za djecu koja pohađaju vrtić u Voloskom.

U nastavku dana, za djecu, roditelje i sve zainteresirane odgajatelji i stručni tim u suradnji s roditeljima pripremili su još mnoštvo aktivnosti. Likovna radinica koja je osmišljena u suradnji s našim roditeljima Loredanom Bradaschiom i Klarom Rabenseifner Miljević, kreativne radionice izrade Uskršnjih ukrasa s odgajateljicama Petrom Trdić i Ivom Čorak, mirisna radionica s odgajateljicama Anom Demaria i Suzanom Milković u kojoj su djeca i roditelji izrađivali sapune i pjenušave kupke, sportske aktivnosti koje su vodile Jagoda Maravić i Agata Begić, oslikavanje lica kojima su djecu razveselile odgajateljice Edina Nestorović, Stella Radosavljević i Marta Sušanj. 
U sklopu izložbe dječjih uradaka koji su nastali tijekom ovogodišnjeg Festivala znanosti djeca su se zabavljala eksperimentirajući uz pomoć odgajateljica Patricie Cerin i Ivone Petrović. Roditelji i djeca mogli su uživati u radionici Obiteljsko razigravanje koju je izvela Svetlana Patafta.
Posjetitelji su mogli vidjeti i izložbu likovnih radova očeva i djece nastalih tijekom ovogodišnjih radionica u Klubu očeva Rastimo zajedno.  
Za slatki dio zalogaja zaduženi su bili odgajatelj Bojan Palmić i odgajateljice Josipa Ljubanović i Andrea Buršić. Tijana Božović Galjanić, osnivačica brenda energetskih pločica SuperHeraw razveselila je sve svojim energetskim kuglicama, a šarenim smoothijima Dea Kurti iz Urban Gardena.