Otvorenje novog vrtića na Punta Kolovi

Otvorenje novog vrtića na Punta Kolovi

U četvrtak, 30. kolovoza 2018. godine otvoren je novi opatijski vrtić. Opatija je dobila reprezentativan novi vrtić na lokaciji Punta Kolova. Svečanosti otvaranja odazvali su se brojni uglednici javnog života te brojni građani i dugogodišnji kolege, suradnici i partneri Dječjeg vrtića Opatija, a čast da prereže vrpcu i time službeno otvori vrtić i pet šarenih kuća prepusti djeci i odgojiteljima pripala je ministrici za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nadi Murganić. 
Lokacija za izgradnju vrtića odabrana je još Urbanističkim planom donesenim 2009. godine. Vrtić je sagrađen na zemljištu u vlasništvu Grada Opatije, na 7 600 četvornih metara. Sam vrtić smješten je na 3 500 kvadrata površine, u pet šarenih kuća. Idejni  projekt vrtića izradila je tvrtka APG-Inženjering d.o.o., a glavni i izvedbeni projekt Studio Arhing d.o.o iz Zagreba. Gradnja je počela u rujnu 2016. Izvođač je radova GP Krk.  
U ovaj objekt od 3. rujna u 12 odgojnih skupina kreće 152-oje djece. U vrtiću djeluje i skupina za djecu pripadnike talijanske nacionalne manjine te skupina za rano učenje talijanskog jezika koja je ove godine oformljena zbog interesa roditelja za učenja talijnskog jezika. Posebna je novost i smjenski rad vrtića, za potrebe roditelja koji rade u smjenama. Radno vrijeme tog programa bit će do 21,00 sat. Za potrebe odgojno-obrazovnog rada zaposleno je i 12 novih odgojiteljica i odgojitelja, 9 zaposlenika u tehničkoj službi te logoped i edukacijski rehabilitator.
Cijena boravka djece u vrtiću za roditelje i dalje ostaje ista te ona za 10-satni program iznosi 650 kuna, a za 5,5-satni program 290 kuna mjesečno. Drugo dijete u obitelji i svako iduće, bez obzira na to koliko im braća i sestre imaju godina, ima pravo na besplatan vrtić.

Uz gradonačelnika Ivu Dujmića, ministricu Nadu Murganić te ravnateljicu Sabrinu Jelić, svečani skup otvaranja pozdravili su i pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Momir Karin, potpredsjednik Hrvatskoga sabora Furio Radin te predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić.
Nakon svečanog otvorenja, u subotu 01. rujna 2018. svi zainteresirani moći će razledati vrtić tijekom Dana otvorenih vrata od 10,00 do 16,00 sati. Do vrtića može se i besplatnim City busom koji će u subotu polaziti sa Slatine svakog punog sata u navedenom periodu. Veselimo se vašem dolasku!