Razmisli pa klikni ide u vrtić u suradnji s Udrugom RODA

Razmisli pa klikni ide u vrtić u suradnji s Udrugom RODA

U subotu, 14. travnja 2018. održana je edukacija za edukatore u sklopu RODIN-og projekta Razmisli pa klikni ide u vrtić.

Tijekom edukacije, stručni suradnici i odgojitelji koji rade u skupinama s djecom predškolske dobi educirani su za provođenje radionica za djecu i roditelje vezane za sigurnost na internetu. Kroz teoretski i praktičan rad, edukacijom su obuhvaćene teme sigurnog i odgovornog ponašanja na internetu relevantne za djecu predškolske dobi i njihove roditelje. Polaznici su saznali o najčešćim opasnostima s kojima se djeca predškolske dobi mogu susresti na internetu te kako s njima o tome razgovarati. Također, saznali su kako sigurno ponašanje na internetu uklopiti u redoviti odgojno-obrazovni rad s djecom.

Nakon edukacije, osim s djecom, radionice će se provoditi i s roditeljima kroz koje će se upoznati s time kako osigurati da internet bude poticajan alat kojim će djeca razvijati različite vještine kroz igru i zabavu, kako djeci osigurati sigurno internetsko okruženje te s razlozima zajedničkog otkrivanja interneta.

Projekt je tijekom 2017.-2018. godine financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.