Važnost uloge očeva u ranom djetinjstvu

Pozivamo roditelje, ravnatelje, odgajatelje, stručne suradnike, učitelje, profesore kao i sve ostale zainteresirane da nam se u sklopu
10. Tjedna psihologije u Hrvatskoj – Rijeke psihologije pridruže na predavanju VAŽNOST ULOGE OČEVA U RANOM DJETINJSTVU koje će se održati u četvrtak, 23. 02. 2017. od 18:00-19:30 u Vili Antonio (Nazorova 2, Opatija).

Predavači: Gorana Mišćenić (psihologinja DV Opatija), Tea Sobol (odgajateljica DV Opatija, Tanja Sudiskas (socijalna pedagoginja, OŠ Rikard Katalinić Jeretov, Opatija)

Roditeljstvo se nekad prvenstveno povezivalo s majčinstvom dok je uloga oca u ranom djetinjstvu bila zanemarivana. No, danas puno bolje razumijemo važnost i doprinos očeva djetetovoj dobrobiti i razvoju od najranijih dana do odrasle dobi. Odnos očeva i djece važan je za djetetov razvoj, a očeva uključenost, osjetljiva podrška i poticaji u prvim godinama života, daju jedinstven doprinos djetetovom dugoročnom psihosocijalnom razvoju. Prepoznato je kako je uloga oca daleko sveobuhvatnija od „partnera u igri“, „podrške majci“ te „dobavljača hrane i financijskih sredstava“.

Na predavanju ćemo govoriti o važnosti očeve emocionalne povezanosti s djetetom, pozitivnim učincima njegove uključenosti u brigu o djetetu na djetetov kognitivni i socio-emocionalni razvoj.

Očekujemo Vas s radošću.