Predstave u kući

Predstave u kući

Kako bi mala i velika publika mogla uživati u lutkarskim predstavama čak i sada, kada je zbog sprječavanja širenja zaraze koronavirusom obustavljen rad mnogih ustanova pa tako i Gradskog kazališta lutaka Rijeka, svaki petak u 12 sati riječki će lutkari na svojoj službenoj internetskoj stranici (www.gkl-rijeka.hr) i na svom službenom Facebook profilu postaviti link putem kojeg će publika besplatno moći pogledati neke od uspješnih predstava Kazališta. Program pod imenom “U lutkarsko s kauča” provodit će se sigurno do 14. travnja, do kada su privremeno i obustavljena javna okupljanja, a nastavak programa ovisit će o daljnjem razvoju situacije vezane uz koronavirus.

Program otvara nagrađivana predstava Wanda Lavanda, autorice Jelene Tondini i redateljice Morane Dolenc. 20. ožujka je Svjetski dan kazališta za djecu i mlade, a u subotu 21. ožujka Svjetski dan lutkarstva  - "...i naše zajedničko druženje nama bi bilo zaista veliko veselje", poručili su lutkari.

Predstava Wanda Lavanda bit će dostupna za pogledati do idućeg petka 27. ožujka kada će je u podne zamijeniti druga. Koji je drugi naslov programa "U lutkarsko s kauča", publika će doznati idućeg četvrtka, kao i lutke, ali one ionako nikada ne spavaju.

Putem službene facebook stranice (https://www.facebook.com/INKPula/) radsko kazalište Pula emitirat će se snimka ovosezonske predstave Kraljević i prosjak povodom obilježavanja Dana kazališta za djecu i mlade. Termini: 20. ožujka u 18 sati; 21. ožujka u 11 sati.

Kazalište Mala scena također će imati prijenos predstava u živo. Na njhovim stranicama pratite o kojim se predstavama radi i kada će biti emitirane (http://www.mala-scena.hr)

Zajc uz vas: Zajc za laku noć, Hrvatsko narodno kazalište Ivan pl. Zajc na svom službenom facebook profilu donosi ciklus priča i bajki za laku noć (https://www.facebook.com/ZajcRijeka/)

Uživajte u predstavama!