Otvoren natječaj za stručno osposobljavanje odgojitelja/ica

Od 19. travnja 2017. otvoren natječaj za pripravnike/ice odgojitelje/ice za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa uz potporu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u DV Opatija...

više...

Rijeka psihologije u Opatiji

Rijeka psihologije u Opatiji

U sklopu 10. Tjedna psihologije i Rijeke psihologije, u četvrtak 23. 02. 2017. godine odgajatelji, stručni suradnici, roditelji kao i svi ostali zainteresirani građani mogli su čuti predavanje Važnost uloge očeva u ranom djetinjstvu koje su održale psihologinja Gorana Mišćenić, odgajateljica Tea Sobol iz DV Opatija te socijalna pedagoginja Tanja Sudiskas iz O. Š. R. K. Jeretov iz Opatije.

Na predavanju se govorilo o izazovima suvremenog roditeljstva i promjenama koje su se u roditeljstvu dogodile pod utjecajem brojnih društvenih promjena. Posebno je istaknuta važnost uloge očava kao i njihov jedinstven doprinos cjelokupnom razvoju djeteta od najranije dobi. Govorilo se o razlikama između uloge oca i majke, njihovom specifičnom doprinosu razvoju djeteta, o važnosti očeve emocionalne povezanosti s djetetom, o pozitivnim učincima očevog osjetljivog, podržavajućeg i poticajnog ponašanja te uključenosti u brigu o djetetu na djetetov kognitivni i socio-emocionalni razvoj, ali i o utjecaju njihove uključenost na majke kao i na same očeve. Predstavljen je i Klub očeva, program za očeve koji se provodi u DV Opatija, a kroz koji očevi mogu steći znanja i vještine o ulozi oca, ali i dobiti podršku i razumijevanje kako od samih voditeljica tako i od ostalih članova grupe. Na kraju predavanja predavačice su najavile novi ciklus radionica u Klubu očeva koji će u DV Opatija započeti ovog proljeća te su pozvale sve zainteresirane očeve da se uključe u rad Kluba, bez obzira jesu li njihova djeca polaznici opatijskog vrtića ili nisu.