Kazalište na daljinu - uživate li u predstavama?

Kazalište na daljinu - uživate li u predstavama?

Već smo pisali o nekim kazalištima i predstavama koje su pripremili naši vrijedni glumci, a koje možete pogledati online. Online predstavama kazališta se trude uveseljavati djecu i odrasle kako bi upotpunili dane koje zbog koronavirusa moraju provesti kod kuće.

Tu je i Gradsko kazalište lutaka Split (www.gkl-split.hr) koje je za sve nas pripremilo nekoliko predstava koje su dostupne za gledanje: Šporki Špiro i neposlušna Tonka, Stonoga Goga, Grga Čvarak i Did i repa. U subotu, 03. travnja 2020. u 18:00 sati besplatno možete pogledati online predstavu Som na cilome svitu. 

Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku (www.djecje-kazaliste.hr) također je pokrenulo program "Ostani kući i kazalište uključi" u kojem će prikazivati svoje predstave na Osječkoj televiziji i online na svojoj službenoj Facebook stranici. Iz tog kazališta nam poručuju - "Važno je reći: dok god ponovno ne otvorimo vrata donjogradskog kazlištanca predstave će se na ove dvije platforme - Osječkoj televiziji i službenoj facebook stranici Dječjeg kazališta emitirati svake nedjelje u 10,30, a repriza je na tv-u predviđena za sljedeću subotu u 15,30". 

Kazalište Tvornica lutaka i Narodno sveučilište Sesvete također nam poklanja predstave http://ns-sesvete.hr/vise/tvornica-lutaka-i-narodno-sveuciliste-sesvete/

Na stranicama Gradskog kazališta lutaka Rijeka (www.gkl-rijeka.hr) možete pogledati raspored predstava iz njihovog programa "U lutkarsko s kauča". Trenutno, od 27. ožujka do 03. travnja 2020. možete pogledati predstavu Mačak u čizmama. Nakon toga, tijekom mjeseca travnja slijede još Pipi Duga Čarapa, Čarobna svirala, Divmali grad te Krpimirci.