Vrtić na daljinu

Ledene senzoričke igre

Ledene senzoričke igre

26. svibnja 2020.

Igre vodom jedne su od djeci najomiljenijih, a one s ledom otvaraju mogućnost istraživanja, otkrivanja, promatranja promjena. Što se događa s ledom kad je toplo, što se događa s vodom kad ju stavimo u zamrzivač? Može li se vodom slikati, kako se boje miješaju pomoću leda? Odgovore na ova pitanja pronađite isprobavajući aktivnosti koje smo pripremili.

Međunarodni dan biološke raznolikosti

Međunarodni dan biološke raznolikosti

26. svibanj 2020. 

22. svibnja obilježava se Međunarodni dan biološke raznolikosti. Proglasili su ga Ujedinjeni narodi 1993. godine, kako bi ukazali na veliku ulogu koju biološka raznolikost ima u održivom razvoju, a datum je odabran kao spomen na 22. svibnja 1992., datum usvajanja teksta Konvencije o biološkoj raznolikosti. Republika Hrvatska pridružila se svijetu u nastojanjima za očuvanje biološke raznolikosti i unaprjeđenje zaštite prirode, a Hrvatski sabor je, donošenjem Zakona o zaštiti prirode, odredio da se 22. svibnja na Međunarodni dan biološke raznolikosti obilježava i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj.

Poledajte kako smo ga mi obilježili u vrtiću.

Ponovo u vrtiću

Ponovo u vrtiću

22. svibanj 2020.

Iza nas je duže razdoblje neizvjesnosti, ali i dva tjedna od kad je vrtić ponovno otvorio svoja vrata za manji broj djece. Tijekom ova dva tjedna otvoreni su bili vrtić u Opatiji i u Lovranu, a u njima je boravilo 27 djece. Mnogi su se roditelji pitali kako je u vrtiću izgledalo i kako su se djeca igrala i družila pod strogim epidemiološkim mjerama oko kojih je većina nas, kako stručnih djelatnika pa tako i roditelja, bila skeptična, smatrala ih potpuno neprimjerenima potrebama male djece i teško smo mogli zamisliti dolazak i boravak djece u vrtiću pod tim uvjetima...   

Stare igre

Stare igre

21. svibanj 2020.

Gumi-gumi ili lastika, Leti-leti, špekule, Okoš bokoš, Slijepi miš, Care Care gospodare ili Papagalo... ovi nazivi nam tako vješto mame osmjeh na lice i vraćaju nas u djetinjstvo. Pripremili smo zanimljive činjenice o starim igrama i niz igara koje će zavoljeti i vaša djeca. Zavirite u škrinju!

Učimo prostorne odnose

Učimo prostorne odnose

20. svibanj 2020.

Danas donosimo materijele i primjere aktivnosti koji roditeljima mogu pomoći pri objašnjenju, a djeci pri lakšem usvajanju prostornih odnosa. Iako se prostorna svjesnost kod većine djece razvija spontano, neka imaju poteškoća u njezinom razumijevanju i usvajanju te im je stoga važno osigurati i ponuditi dodatne poticaje.

Učimo ljubav prema prirodi

Učimo ljubav prema prirodi

19. svibanj 2020.

Ekologija i očuvanje okoliša prožima se kroz svaki segment našega života. Svatko od nas ima pravo na čist i zdrav okoliš koji mu omogućuje da se normalno razvija i raste. Jedan od važnih zadataka obitelji, ali tako i vrtića i škola je kod djeteta razviti prijateljski odnos prema prirodi i okolišu. Danas vam donosimo nekoliko ideja za aktivnosti koje vam mogu pomoći da djecu povežete s prirodom i potaknete razvoj njihove ekološke svijesti.

Kako su djeca sa svojim obiteljima obilježila Međunarodni dan obitelji

Kako su djeca sa svojim obiteljima obilježila Međunarodni dan obitelji

18. svibanj 2020. 

Tijekom prošlog tjedna, većina je vrtićke djece još uvijek kod kuće. No, to ih nije spriječilo da zajedno s ostalim članovima obitelji obilježe Dan obitelji. Neki su otišli na izlet, neki su bili na svom prvom ovogodišnjem kupanju, neki su vrijeme proveli družeći se s drugim članovima obitelji s kojima ne borave svakodnevno, neki su bili kreativni i crtali, a neki su bili u vrtiću iz kojeg su donijeli iznenađenje za druge članove obitelji...

Senzoričke igre

Senzoričke igre

18. svibanj 2020.

Učenje se temelji na upoznavanju i istraživanju okoline, isprobavanju, eksperimentiranju, stvaranju iskustva. Za dobru zabavu i stjecanje novih iskustava nije potrebno kupovati skupe igračke. Unikatne i poticajne didaktičke materijale možete izraditi kod kuće. Vrlo česti i zajedno sa svojom djecom. U tekstu vam donosimo neke inspiracije i ideje. 

Kako smo u vrtiću obilježili Međunarodni dan obitelji

Kako smo u vrtiću obilježili Međunarodni dan obitelji

15. svibanj 2020.

U objavi pogledajte kako su djeca koja trenutno borave u vrtiću Opatija i Lovran sa svojim odgojiteljicama obilježila Međunarodni dan obitelji. Vjerujemo kako će vas njihove poruke razveseliti. Uživajte u današnjem danu zajedno!

Međunarodni dan obitelji

Međunarodni dan obitelji

15. svibanj 2020.

Danas obilježavamo Međunarodni dan obitelji koji su Ujedinjeni narodi proglasili svojom rezolucijom 1993. godine, a prvi je put obilježen 15. svibnja 1994. godine. Ovaj dan, sve su obitelji pozvane da proslave svoje zajedništvo, vezanost i ljubav koju osjećaju jedni prema drugima, u zajedničkim aktivnostima i uživanju jedni s drugima. Prisjetimo se i mi koliko nam je obitelj važna i to svaki njezin član, što smo posebno osjetili u ovo doba zdravstvene krize koja nas je sve ponovno zbližila. 

Pozivamo vas da danas što više vremena provedete zajedno, a pred vama je i cijeli vikend koji isto možete posvetiti jedni drugima. Mnoštvo je zanimljivih i zabavnih aktivnosti koje obitelj može zajednički realizirati i time obogatiti zajedničko vrijeme. Danas vam donosimo niz "ekipnih" aktivnosti kojima možete ispuniti dan boravka na otvorenom. Uživajte!