Festival znanosti u doba korone

Festival znanosti u doba korone

Da se naše svakodnevne aktivnosti nisu zaustavile uslijed pandemije koronavirusa, ovoga tjedna od 20. do 25. travnja 2020. bile bi se provodile brojne aktivnosti kojima bi se obilježio ovogodišnji 18. Festival znanosti čija je tema Kultura znanosti. Vrtići bi se družili na manifestaciji pod nazivom Vrtići za vrtiće i s ponosom jedni drugima prikazali što su marljivo izučavali i stvorili tijekom nekoliko mjeseci.

Kao i do sada, djeca i odgojitelji Dječjeg vrtića Opatija i ove su se godine s veseljem uključili u Festival znanosti. Djeca iz skupina za rano učenje talijanskog jezika iz vrtića Opatija i njihove odgojiteljice Josipa Ljubanović i Andrea Buršić odlučili su se za temu Kotač. Cilj im je bio istražiti na koji je način izum kotača utjecao na naš današnji život i kulturu čovječanstva.

U vrtiću su kroz različite aktivnosti izučavali kotače, a kad je vrtić sredinom ožujka zatvorio svoja vrata, a djeca su ostala kod kuće, i dalje su sa svojim roditeljima nastavili vrijedno provoditi aktivnosti, proučavati i izrađivati kotače. Pri tome su bili jako domišljati i kreativni.

Iako se ovogodišnji Festival znanosti odgađa za jesen, a novi termin je dogovoren u listopadu 2020., kada ćemo se sigurno dalje uključiti s našim aktivnostima, mi ga ipak želimo simbolički virtualno obilježiti i ovaj tjedan kako je bilo i planirano. Stoga vam donosimo priču o tome što su sve djeca iz opatijske skupine za rano učenje talijanskog jezika radila, u vrtiću i kod kuće što možete pogledati ispod teksta na poveznici Projekt Kotač. Ovim putem želimo zahvaliti roditeljima na njihovoj suradnji i dobroj volji prilikom realizacije aktivnosti kod kuće.

Projekt Kotač

Galerija fotografija aktivnosti u vrtiću i kod kuće

Pripremile: Josipa Ljubanović, odgajateljica i Gorana Mišćenić, psihologinja