Art kino u vrtiću Volosko

Art kino u vrtiću Volosko

Nakon kino ugođaja u vrtiću Opatija, filmovi Art kina stigli su i u vrtić Volosko. Danas su djeca uživala u seriji kratkih animiranih filmova o Koyaa-i, slovenskog redatelja Kolje Saaksida

Kratki animirani filmovi Koyaa pripovijedaju o neobičnim zapletima u kojima se glavnim junak Koyaa nalazi dok se svakodnevno suočava s predmetima koji oživljavaju. Takva percepcija bliska je dječjem razumijevanju okoline kroz igru i maštu. Glavni junak nastale situacije rješava optimizmom i dobrom voljom, čime nadmašuje uobičajeno shvaćanje problema. Pomoću originalnih ideja svaki put nanovo pronalazi pravo rješenje. Filmovi potiču na razmišljanje, šireći svijest o vrijednosti traženja kreativnih rješenja, ne samo u fantastičnim pričama, nego i u suočavanju sa svakodnevnim situacijama. 

Kratki animirani filmovi Koyaa namijenjeni su kako djeci tako i odraslima, zbog toga što prenose univerzalnu poruku o tome kako različite situacije koje se na prvi pogled čine nesavladive, uz pomoć mašte i dobre volje možemo okrenuti u vlastitu korist i riješiti ih na zanimljiv način.