Djeca u Ičićima i Veprincu uredila svoj vrtićki okoliš

Djeca u Ičićima i Veprincu uredila svoj vrtićki okoliš

Dolaskom proljeća i toplijih dana, djeca i odgojitelji vrtića Ičići i Veprinac u surednji s roditeljima odlučili su urediti svoj vrtićki okoliš.

Djeca i odgojitelji Vrtića Ičići zajedno su napravili plan ukrašavanja okoliša, zasukali rukave i krenuli u akciju. Počistio se vanjski prostor, pripremila se zemlja, sadnice, vaze, lopatice, grabljice i ostali pribor koji je bio potreban za rad. Osim samog ukrašavanja okoliša cilj ovih aktivnosti bio je razvijanje senzibiliteta, stavova, navika i ponašanja prema okolišu, spoznavanje važnosti brige za zdravlje i formiranja zdravih životnih navika i brige – za druge i okoliš. Od starih automobilskih guma napravljene su vaze u koje su posađene razne sadnice cvijeća. Upotrebom starih guma djeci se pokazao novi i kreativni način upotrebe otpadnih materijala.

Osim uređivanja vanjskog prostora, u DV Veprinac u skupini „Kosići“, odgojitelji i djeca posijali su salatu i peršin. Uz svakodnevnu brigu o istima i redovitim zalijevanjem, gledali su i pratili promjene te se veselili rastu biljaka. Nastavak uređivanja okoliša slijedi, a kako je sve to izgledalo pogledajte u galeriji fotografija.