Suvremeni vrtić za suvremenu obitelj

Posjet predstavnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Dječjem vrtiću Opatija

Posjet predstavnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Dječjem vrtiću Opatija

U okviru provedbe projekta „Dječji vrtić Opatija – suvremeni vrtić za suvremenu obitelj“ ravnateljica Dječjeg vrtića Opatija Aleksandra Tramontana sa suradnicima te zamjenik gradonačelnika g. Emil Priskić održali su radni sastanak s predstavnicom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Odjel za pripremu natječaja i provedbu ugovora iz područja dobrog upravljanja, posredničkog tijela druge razine u spomenutom projektu.

Riječ je o terenskom kontrolnom posjetu projektu s ciljem utvrđivanja prihvatljivosti provedenih projektnih aktivnosti tijekom posljednja 24 mjeseca provedbe ovog projekta.

Posjetom je utvrđeno kako su sve projektne aktivnosti provedene u skladu s dodijeljenim Ugovorom o bespovratnim sredstvima, no zbog pandemije COVID-19 potrebno je određene edukacijske programe za djecu, ali i odgojitelje do kraja provedbe projekta održati on-line putem, što će se i ostvariti u narednih 6 mjeseci provedbe.

Podsjetimo, kroz projekt, u protekle dvije godine uspostavljen je smjenski rad vrtića do 21 sat, zaposlena su tri odgojitelja na puno radno vrijeme, logoped, edukacijski rehabilitator za rad u skupini te tehničko osoblje. Nabavljena je vrijedna didaktička oprema te će se do kraja projekta realizirati STEM radionice za djecu koje će se provoditi online.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u ukupnoj vrijednosti od 3.294,772,43 kn, u 100% intenzitetu EU potpore.

Dječji vrtić Opatija planira i nastavak ovog projekta za koji se očekuje objava javnog natječaja. Nastavak projekta trebao bi započeti početkom sljedeće godine u sklopu kojeg se planira uvođenje Montessori programa u DV Opatija.