Radionica o sigurnosti na internetu Razmisli pa klikni u opatijskom vrtiću

Radionica o sigurnosti na internetu Razmisli pa klikni u opatijskom vrtiću

Danas je u opatijskom vrtiću održana radionica o sigurnom i odgovornom ponašanju na internetu. Radionica je provedena s grupom od 15 djece budućih školaraca koja su tijekom ove pedagoške godine jednom tjedno polazila program STEM u vrtiću, a koji je provođen u suradnji s Institutom za STEM edukaciju i Afterschool programe iz Zagreba.
Djeca su tijekom godine koristila digitalnu tehnologiju, upoznala rad na tabletu, učila programirati uz pomoć različitih aplikacija, zoom aplikaciju kojom smo komunicirali s voditeljima tijekom provedbe projekta, a ovom radionicom željeli smo zaokružiti ovaj ciklus digitalnog opismenjavanja u kojoj su djeca dobila najvažnije informacije o tome kako sigurno i odgovorno koristiti internetske sadržaje koji su im dostupni.

U današnje vrijeme kad djeca sve ranije dolaze u kontakt s računalima, tabletima, pametnim telefonima, i drugim uređajima, nužno je potrebno pomoći djeci da na vrijeme usvoje prva znanja o sigurnom i odgovornom korištenju interneta i brojnih alata i sadržaja koji su im putem interneta dostupni.

Radionicu je s djecom provela psihologinja Gorana Mišćenić koja je educirana za njihovo provođenje u sklopu projekta "Razmisli pa klikni ide u vrtić" Udruge Roda. Radionice prate rastući trend djece u vrtićima-korisnika interneta i općenito digitalnih tehnologija, a na njima, na zanimljiv i zabavan način, uz pomoć odraslih, djeca usvajaju osnovne koncepte sigurnog i odgovornog korištenja interneta.