STEM radionica: Programiramo s robotićem

STEM radionica: Programiramo s robotićem

U sklopu organiziranih aktivnosti povodom Dječjeg tjedna, danas su u vrtićima Volosko i Ičići održane STEM radionice. Djeca su uz robotića mTiny-a upoznala osnovna pravila programiranja.

mTiny  Discover Kit je edukacijski set za razvoj digitalnih, socijalno-emocionalnih, jezičnih i logičko-matematičkih vještina, ali i ključnih vještina 21. stoljeća – kritičkog mišljenja i komunikacijskih vještina. Namijenjen je djeci predškolskog uzrasta, od 4 do 6 godina.

Ovaj set integrira raznolika znanja, obogaćuje dječje iskustvo učenja kroz igru, potiče dječji interes za aktivno istraživanje i samostalno učenje te vježba dječju sposobnost prepoznavanja, razumijevanja, analiziranja i rješavanja problema. Interaktivne lekcije su osmišljene upravo za poticanje kreativnog i integrativnog razmišljanja djece predškolskog uzrasta i razvijanje njihovih sposobnosti za cjeloživotno učenje.

Budući da je namijenjen djeci predškolskog uzrasta, naglasak je na „opipljivom programiranju“ (tangible programming) u kojem se programira pomoću fizičkih objekata (kartica), bez računala. Uz pomoć mTiny Discover Kit-a djeca razvijaju veze i asocijacije između simboličkih prikaza i usvajaju temelj za složenije programske jezike.

Radionice su s djecom proveli Mateo Brajek, pedagog, voditelj Kazališnih radionica na engleskom jeziku za djecu i mlade Pygmalion iz Voloskog i voditelj STEM radionica robotike i programiranja te vrtićka psihologinja Gorana Mišćenić. 

Kako nam je bilo možete pogledati u galeriji fotografija.