Vatrogasna vježba evakuacije i spašavanja u slučaju potresa i požara u vrtiću

Vatrogasna vježba evakuacije i spašavanja u slučaju potresa i požara u vrtiću

Proteklih desetak dana u vrtiću su se odvijale vježbe evakuacije i spašavanja u slučaju potresa i požara. U suradnji s JPV Opatija održana je edukacija za zaposlenike Dječjeg vrtića Opatija „Evakuacija i spašavanje u slučaju potresa i požara“. Nakon dva dana edukacije koju je vodio zapovjednik opatijskih vatrogasaca, Igor Ravnić, uslijedile su vježbe evakuacije u svim objektima Dječjeg vrtića Opatija. Vježbe su se odvijale u jutarnjim satima, a predvodili su ih vatrogasci i domar Dječjeg vrtića Opatija.  

Nakon vježbe, oduševljena djeca imala su priliku družiti se s vatrogascima te ih pitati sve što ih zanima. Tijekom druženja vatrogasci su im pokazali opremu koju nose na sebi, kao i opremu koja se nalazi u vatrogasnom kamionu. Najveće oduševljenje izazvala je sirena.

“Smrdi ti kaciga po dimu!”, “A što je to u boci koju nosiš na leđima?”, “Zašto je boca tako tvrda?”, “Kako dišeš ispod maske?”, “Koliko su dugačke cijevi?”, samo su neka od brojnih pitanja koja su djeca postavljala vatrogascima.

Upoznavanje djece s protokolom evakuacije, vatrogascima i vatrogasnom opremom svakako će doprinijeti lakšem prihvaćanju potencijalno opasnih situacija koje se mogu dogoditi u vrtiću ili izvan njega.

U prilogu pogledajte slike vježbi evakuacije i spašavanja u Lovranu, Ičićima, Veprincu, Voloskom i Opatiji.