Žajice osvojile drugo mjesto na natječaju Višejezični kamišibaj

Žajice osvojile drugo mjesto na natječaju Višejezični kamišibaj

Višejezični kamišibaj međunarodni je projekt koji je pokrenula organizacija DULALA iz Francuske 2014. godine. Zahvaljujući članstvu Udruge Kozlići u međunarodnoj mreži višejezičnog kamišibaja KAMILALA, u Hrvatskoj je 2022. godine otvoren natječaj za škole i vrtiće u izradi kamišibaj priča na više jezika. Jednom godišnje Udruga Kozlići otvara poziv svim školama i vrtićima u Hrvatskoj, ali i drugim kreativnim skupinama djece, da izrade kamišibaj priču s uvjetom da koriste barem četiri strana jezika, narječja ili dijalekta.  

Ove godine na poziv Udruge Kozlići iz Dječjeg vrtića Opatija na natječaj su se prijavile dvije skupine djece sa svojim odgajateljicama: grupa Žajice iz Veprinca s odgajateljicama Doris Juračić i Mirnom Martinčić te grupa za rano učenje talijanskog jezika iz Opatije s odgajateljicom Andreom Buršić Novak.

Žajice su za natječaj pripremile priču Raskosmani lav, a djeca iz talijanske skupine priču L' amicizia esiste fin dall' antichita!

Na prvi hrvatski natječaj „Višejezični kamišibaj 2023./2024.“ pristiglo je više od 50 prijava iz cijele Hrvatske. Priče su se natjecale u dvije kategorije: dječji vrtići te osnovne i srednje škole.

Čestitamo svima na uloženom trudu pri izradi priča, a Kosićima i na osvojenom izvrsnom drugom mjestu. Više o rezultatima možete pogledati OVDJE.