Završio još jedan ciklus radionica s očevima "Klub očeva Rastimo zajedno"

Završio još jedan ciklus radionica s očevima "Klub očeva Rastimo zajedno"

U Dječjem vrtiću Opatija završio je još jedan ciklus radionica s očevima “Klub očeva Rastimo zajedno”. 

Kroz radionice, posebnu pažnju posvetili smo ulozi očeva u ranom djetinjstvu s obzirom na spoznaju da očeva uključenost, podrška i poticaj u prvim godinama djetetova života daju jedinstven doprinos djetetovu dugoročnom psihosocijalnom razvoju. Očevi su zajedno s voditeljicama i drugim očevima stjecali nova saznanja o ulozi oca u ranom djetinjstvu i promicanju djetetovog razvoja, promišljali o vlastitoj očinskoj ulozi, upoznali bolje sebe u ulozi oca, prepoznavali učinkovite načine nošenja sa zahtjevima roditeljstva, razmjenjivali ideje o načinima na koje žive svoje očinstvo te razmjenjivali informacije i podršku u ostvarivanju važne životne uloge.

Kao najveći dobitak od radionica očevi prepoznaju i navode međusobnu podršku te razmjenu iskustva s drugim očevima, ali i usvajanje nekih novih vještina važnih za odgoj djece. Radionice prepoznaju kao mjesto koje im omogućuje razgovor o temama o kojima inače nemaju priliku razgovarati. Od velike važnosti za očeve je i potvrda da su dobri očevi.

U ovom ciklusu održana je i jedna radionica s partnericama očeva koji su sudjelovali u Klubu očeva, a druženje smo zaokružili druženjem očeva i djece u sportsko-kreativnoj radionici. 

Voditeljice radionica bile su psihologinja Gorana Mišćenić i pedagoginja Tamara Klasan Brnčić.