Preliminarna rang lista novoupisane djece u Dječji vrtić Opatija za 2022./2023. pedagošku godinu

Dječji vrtić Opatija objavljuje preliminarnu neslužbenu rang listu novoupisane djece, u svrhu okvirnog informiranja roditelja o rezultatima upisa. Napominje se da objavljena lista ne predstavlja Odluku o rezultatima upisa u skladu s člankom 13. st. 1. Odluke o upisima i mjerilima upisa djece rane i predškolske dobi u programe predškolskog odgoja i obrazovanja za pedagošku godinu 2022./2023., stoga ona nije konačna niti obvezujuća za dječji vrtić. Od dana objave preliminarne liste ne počinje teći rok za žalbu, stoga eventualno izjavljene žalbe neće biti razmatrane. 

Liste djece nalaze se u dokumentima ispod teksta. Svoje dijete roditelji mogu identificirati na listi putem šifre koja je dobivena prilikom predaje dokumentacije.

Zahtjevi za nastavak korištenja vrtića za 2022./2023. pedagošku godinu za djecu koja od ranije pohađaju DV Opatija su pozitivno riješeni te se popis te djece s pripadajućom šifrom ne nalazi na objavljenim listama. 

Za sva dodatna pojašnjenja i informacije o rezultatima upisa djece roditelji se mogu javiti u upravu vrtića u Opatiji na brojeve telefona 271 665 ili 272 407.

DODATNE VAŽNE INFORMACIJE ZA RODITELJE

Roditelji novoupisane djece bit će kontaktirani od strane stručnog tima ili se sami mogu javiti radi dogovora oko provedbe inicijalnog razgovora koji će se provesti s roditeljima sve novoupisane djece.

Na inicijalnom razgovoru:

  • prikupljaju se podaci o obitelji, porodu djeteta, psihofizičkom razvoju djeteta, njegovim navikama i potrebama i nekim drugim specifičnostima. Molimo roditelje da na razgovor ponesu ispunjeni Upitnik za roditelje nove djece
  • dogovorit će se i termin polaska djeteta u vrtić kao i postupci roditelja te vrtića za vrijeme razdoblja prilagodbe djeteta
  • roditelji mogu postaviti pitanja i dobiti sve potrebne informacije vezane uz upis i boravak djeteta u vrtiću
  • roditelji trebaju donijeti svu medicinsku dokumentaciju za djecu s razvojnim teškoćama ili posebnim potrebama npr. alergije ili ostale posebne prehrambene potrebe, febrilne konvulzije, kronična ili teža oboljenja, govorne poteškoće, poteškoće motornog ili spoznajnog razvoja i sl. (ukoliko to već nisu učinili prilikom predaje Prijave za upis djeteta u vrtić)
  • roditelji donose liječničku potvrdu pedijatra te presliku knjižice procijepljenosti djeteta – liječničku potvrdu moguće je predati i nakon inicijalnog razgovora samo ukoliko je nije moguće predati ranije, no svakako prije dolaska djeteta u skupinu početkom rujna budući da bez ove dokumentacije nije moguće potpisati ugovor niti krenuti u proces prilagodbe (vrijedi samo za novoupisanu djecu koju roditelji po prvi put upisuju u vrtić, ne i za djecu koja su već bila upisana u neki od naših objekata ili programa, a za koju su rodelji tijekom ovih upisa zatražili premještaj u neki drugi objekt ili program) 
  • NA INICIJALNI RAZGOVOR RODITELJI DOLAZE SA SVOJIM DJETETOM (dovoljno jedan roditelj).

U narednom razdoblju bit će organiziran i roditeljski sastanak za roditelje novoupisane djece, a datum održavanja objavit ćemo naknadno.

Pozivamo vas da nam se obratite vezano uz bilo kakva pitanja ili nedoumice oko polaska vašeg djeteta u vrtić. To možete učiniti na brojeve telefona 569 462; 569 463.

Na poveznici https://djecji-vrtic-opatija.hr/Kutak-za-roditelje/O-odgoju-i-razvoju/Polazak-u-jaslice-ili-vrtic pročitate više o PRILAGODBI DJETETA NA VRTIĆ.

Na poveznici https://djecji-vrtic-opatija.hr/Novosti/Slikovnice-i-price-koje-djetetu-mogu-olaksati-prilagodbu-na-vrtic možete pronaći neke prijedloge slikovnica koje djetetu mogu olakšati polazak u vrtić i prilagodbu.

Rang lista za VRTIĆ OPATIJA
Rang lista za VRTIĆ VOLOSKO
Rang lista za VRTIĆ IČIĆI
Rang lista za VRTIĆ VEPRINAC
Rang lista za VRTIĆ LOVRAN