Novosti

Slikovnice i priče koje djetetu mogu olakšati prilagodbu na vrtić

Slikovnice i priče koje djetetu mogu olakšati prilagodbu na vrtić

24. kolovoz 2020.

Uskoro započinjemo s novom pedagoškom godinom. Početkom rujna u vrtić nam stižu nova djeca koja će se po prvi put odvojiti od svojih roditelja i izaći iz poznatog i zaštićenog okruženja roditeljskog doma te ući u novi svijet u kojem će provoditi velik i značajani dio dana. Početkom rujan vratit će se i druga djeca koja su ranije već pohađala vrtić, no sada su neko duže vrijeme provela kod kuće uživajući u godišnjem i ljetnim radostima. U procesu prilagodbe na novu sredinu onim novima i povratak u vrtić onim starima mogu vam pomoći i neke slikovnice koje ćete čitati s djetetom. Zavirite...

Pozdrav školarcima!

Pozdrav školarcima!

18. kolovoz 2020.

Kraj lipnja obično je rezerviran za ispraćaj naših školaraca, završne zabave, druženja s roditeljima i djecom... No, kako je ova godina bila iznenađujuća i po mnogočemu drugačija, tako smo se i od naših školaraca ove godine oprostili u najužem krugu njihovih prijatelja i odgojitelja. Unatoč tome, zabave, druženja i veselja nije nedostajalo. I ovako smo sretni. Budući prvašići opatijskog vrtića sa svojim odgojiteljicama prisjetili su trenutaka provedenih u vrtiću, a početkom rujna očekuju ih novi izazovi. Mi im želimo puno uspjeha i veselih trenutaka u budućemo školovanju!

1

Ljeto u vrtiću

18. kolovoz 2020.

Kako provodimo vrijeme u doba ljetnih vrućina u lovranskom vrtiću...

Lions Club Opatija darovao vrtiću 15 stabala

Lions Club Opatija darovao vrtiću 15 stabala

30. lipanj 2020.

Članovi Lions Cluba Opatija posjetili opatijski vrtić povodom darovanja 15 stabala vrtiću... 

Povratak u vrtić

Povratak u vrtić

09. svibanj 2020.

Dragi roditelji, draga djeco,

neki od vas vraćaju se u ponedjeljak u vrtić gdje će vas, kao što već znate, dočekti nova organizacija rada te neki novi i neobični rituali koje ćemo morati prakticira još neko vrijeme. Razmišljali smo kako i djeci i roditeljima olakšati ovaj, dosad, najneobičniji povratak i boravak u vrtiću. Zato smo vam pripremili preporuke za pripremu djeteta, a onda smo odlučili i fotografirati postupak ulaska u vrtić planiran za naredna dva tjedna. Mjerenje temperature, dezinfekcija obuće, ruku i napokon ulazak u hol vrtića u koji smo na ulazu smjestili naše obojane i svima znane kauče, na kojima će djeca pričekati svoje prijatelje dok se ne okupi cijela novoformirana, mala grupa koju će dočekati odgajatelj koji će s djecom boraviti u vrtiću. Kako bi djeci približili postupak ulaska u vrtić i što bolje ih pripremili za ulazak u vrtić, možete im tijekom vikenda pokazati fotografije, još jednom s njima porazgovarati o novitetima koji će ih dočekati i potaknuti ih da vam postavljaju pitanja o svemu što ih zanima.

Obavijest roditeljima o početku rada vrtića

Obavijest roditeljima o početku rada vrtića

04. svibanj 2020.

Poštovani roditelji, obavještavamo vas da provodimo anketiranje roditelja putem web ankete kako bismo prikupili podatke o broju djece koja će od 11. svibnja 2020. krenuti u jaslice ili vrtić te Vas ljubazno molimo da istu ispunite. Više informacija pročitajte u nastavku objave...

Nova rubrika - Vrtić na daljinu

Nova rubrika - Vrtić na daljinu

01. travanj 2020. 

Draga djeco i roditelji, do sada ste naše tekstove i aktivnosti koje smo za vas pripremali mogli pronaći u rubrici Novosti, a od danas vam ih donosimo u novoj rubrici Vrtić na daljinu.

Zajedno obavijmo naš kraj u DUGU!

Zajedno obavijmo naš kraj u DUGU!

31. ožujak 2020. 

Draga djeco, dragi roditelji, pozivamo vas da se SVI ZAJEDNO uključimo u AKCIJU DUGA. 

Djeca diljem Europe prozore oslikavaju duginim bojama, crteže duge lijepe na prozorska stakla i ulazna vrta svojih kuća kako bi prolaznicima vratili osmijeh na lice. Prozori s dugama znak su da u tim stanovima i kućama žive djeca koja strpljivo čekaju dan kada će pandemija korona virusa proći te će  moći slobodno izaći van, na sunce i gledati pravu dugu. 

Za sada #ostani doma i oslikaj prozore u dugu!

Neka se i vaša obitelj zabavi uz crtanje DUGE i osmijehom i radošću obavije naš kraj. 

Dječji vrtić Opatija na facebooku

Dječji vrtić Opatija na facebooku

31. ožujak 2020. 

Dragi roditelji, draga djeco, od danas naše aktivnosti i sadržaje koje pripremamo za vas možete pratiti i u našoj Facebook grupi Dječji vrtić Opatija - na daljinu...

Kako pomoći djetetu kada se boji?

Kako pomoći djetetu kada se boji?

31. ožujak 2020. 

Iako su djeca mala i ponekad ne mogu potpuno razumiju stvari koje se događaju i koje ih okružuju, ona ipak osjećaju da se nešto događa, osjećaju uznemirenost, strah kao i sve druge doživljaje i reakcije roditelja i ostalih ljudi oko sebe. Zbog toga često kažemo da su „djeca poput radara“! Neka djeca će vrlo jasno izražavati svoje strahove govoreći nam o njima dok će neka druga strah proživljavati u sebi i na taj ga način gomilati u svojoj glavi i drugim dijelovima tijela pa će se žaliti da ih boli glava, trbuh, povlačiti se u sebe, biti zbunjena, tjeskobna dok će neka biti vrlo uznemirena i svoju uznemirenost izražavati kroz razna nepoželjna ponašanja. Zbog toga je važno da odrasli pravilno reagiraju na djetetove emocije, da im budu podrška. Donosimo vam nekoliko savjeta koji roditeljima mogu pomoći u prevladavanju dječjih strahova i dvije interaktivne slikovnice.