Rijeka psihologije u Opatiji: U svijetu očeva - važnost uloge oca u ranom djetinjstvu

U sklopu ovogodišnje Rijeke psihologije održat će se predavanje za odgajatelje i roditelje Dječjeg vrtića Opatija "U svijetu očeva - važnost uloge oca u ranom djetinjstvu".

Roditeljstvo se nekad prvenstveno povezivalo s majčinstvom dok je uloga oca u ranom djetinjstvu bila zanemarivana. Zahvaljujući znanstvenim otkrićima, danas puno bolje razumijemo važnost i doprinos očeva djetetovoj dobrobiti i razvoju od najranijih dana do odrasle dobi. Odnos očeva i djece važan je za djetetov razvoj, a očeva uključenost, osjetljiva podrška i poticaji u prvim godinama života daju jedinstven doprinos djetetovom dugoročnom psihosocijalnom razvoju. Prepoznato je kako je uloga oca daleko sveobuhvatnija od partnera u igri, podrške majci te dobavljača hrane i financijskih sredstava.

Na predavanju ćemo govoriti o važnosti očeve emocionalne povezanosti s djetetom, pozitivnim učincima njegove uključenosti u brigu o djetetu na djetetov kognitivni i socio-emocionalni razvoj.

Predavanje psihologinje Gorane Mišćenić, socijalne pedagoginje Tanje Sudiskas i odgajateljice Tee Sobol održat će se u četvrtak, 22. veljače 2018. s početkom u 17:30 sati u Vili Antonio u Opatiji (Nazorova 2).