Obavijesti

Ispis djece iz vrtića i mjerila za naplatu usluga DV Opatija od roditelja-korisnika usluga

26. svibnja 2020.

Roditelji/skrbnici koji u narednom periodu žele ispisati dijete iz DV Opatija zbog odlaska u školu ili nekog drugog razloga, obvezni su prije toga podmiriti neplaćene račune za boravak djeteta u vrtiću.

Molimo sve roditelje/skrbnike koji žele ispisati dijete, da se o tome pismeno očituju putem e-maila i to na sljedeće adrese: [email protected] ili [email protected]. Ispis djece iz vrtića vršit će se sukladno potpisanom ugovoru, sa zadnjim danom tekućeg mjeseca.

U slučaju da roditelj/skrbnik iz vrtića ispiše dijete koje nije školski obveznik, za ponovno uključivanja djeteta u vrtić mora podnijeti zahtjev za upis s pripadajućom dokumentacijom.  

Sukladno Izmjenama i dopunama odluke o mjerilima za naplatu usluga Dječjeg vrtića Opatija od roditelja-korisnika usluga, kada dijete ne prisustvuje cijeli mjesec u vrtiću, roditelj/skrbnik ima pravo tražiti umanjenje cijene usluge za 50% pod uvjetom da se o mjesecu kada dijete neće pohađati vrtić pisano izjasni minimalno mjesec dana ranije, a umanjenje se može ostvariti najviše za dva mjeseca u godini. 

Detaljnije informacije o mjerilima za naplatu usluga DV Opatija možete pročitati u dokumentima ispod: 

Odluka o utvrđivanju mjerila za naplatu usluga Dječjeg vrtića Opatija od roditelja-korisnika usluga

Izmjene i dopune odluke o mjerilima za naplatu usluga Dječjeg vrtića Opatija od roditelja-korisnika usluga

Općina Lovran

                                                                               

                                                                                                                      Dječji vrtić Opatija

Otvaranje vrtića od 25. svibnja 2020.

21. svibanj 2020.

Poštovani roditelji,

od ponedjeljka 25. svibnja 2020. svi objekti Dječjeg vrtića Opatija se otvaraju za svu djecu, bez obzira jesu li roditelji ili ne ispunili anketu o najavi dolaska djeteta. Dolazak u vrtić i boravak djece u vrtiću još će se uvijek provoditi sukladno epidemiološkoj situaciji te uputama HZJZ stoga vas molimo da OVDJE detaljno pročitate Upute o dovođenju i odvođenju djece koje vrijede od 25. svibnja 2020. do njihova ukidanja.  

Od 25. svibnja 2020. kada se vrtić otvara ponovno vrijede pravila o plaćanju vrtića koja su vrijedila i prije epidemije COVID-19. 

Upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za rad predškolskih ustanova

20. svibanj 2020.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo 20. 05. 2020. objavio je nove upute za rad predškolskih ustanova koje možete pročitati OVDJE.

Detaljnije informacije o organizaciji rada u Dječjem vrtiću Opatija objavit ćemo tijekom sutrašnjeg dana. 

Hvala na razumijevanju.

Anketa za ispitivanje potrebe uključivanje djece u vrtić u razdoblju od 25.05. - 05.06.2020.

15. svibanj 2020.

Poštovani roditelji,

s obzirom na trenutno važeće epidemiološke mjere, Upute HZJZ i MZO, obavještavamo Vas da ponovno provodimo anketiranje roditelja o korištenju usluga vrtića u narednom periodu od 25.5. 2020. Molimo Vas da pročitate obavijest, Upute za roditelje te ispunite anketu do utorka 19.5.2020. u ponoć, kako bismo mogli organizirati rad vrtića na najoptimalniji način u ovoj situaciji.

Obavijest za roditelje školskih obveznika

15. svibanj 2020.

Poštovani roditelji,

mnogi od vas u ovom su se periodu obraćali stručnoj službi vrtića vezano uz termine testiranja spremnosti za školu. Ovim putem prenosimo vam informaciju koja je proslijeđena iz opatijske i lovranske osnovne škole o provođenju testiranja spremnosti za školu za buduće prvaše.

Prema naputku Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje PGŽ do daljnjega se NEĆE provoditi testiranje spremnosti za školu za predškolce već će se provoditi samo sistematski pregledi. Kada u školama dobiju neki konkretni naputak o daljnjim aktivnostima, o istome ćete biti obaviješteni putem web stranica škole. Molimo vas da za sve daljnje informacije pratite web stranice O. Š. Rikard Katalinić Jeretov u Opatiji i O. Š. Viktor Car Emin u Lovranu.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Obavijest o djelomičnom otvaranju Dječjeg vrtića Opatija

11. svibanj 2020.

Poštovani roditelji, obavještavamo vas da smo temeljem odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske 11. svibnja 2020. godine započeli s djelomičnim radom. Trenutno su otvorena dva objekta - Opatija i Lovran, koje pohađaju ona djeca za koju su roditelji do 6. svibnja prijavili potrebu boravka.

Za sve daljnje informacije o radu Dječjeg vrtića Opatija pratite i dalje naše službene mrežne stranice ili se obratite na e-mail: [email protected]

 

Zahvaljujemo na razumijevanju!

Obavijest roditeljima o početku rada vrtića

04. svibanj 2020.

Poštovani roditelji, obavještavamo vas da provodimo anketiranje roditelja putem web ankete kako bismo prikupili podatke o broju djece koja će od 11. svibnja 2020. krenuti u jaslice ili vrtić te Vas ljubazno molimo da istu ispunite. U objavi pročitajte detaljne informacije...

Obavijesti o radu vrtića

24. travanj 2020.

Poštovani roditelji,

u skladu s epidemiološkom situacijom vrtići su i dalje zatvoreni. O otvaranju Dječjeg vrtića Opatija kao i o upisima u vrtić za 2020./2021. godinu bit ćete pravovremeno obaviješteni putem naših mrežnih stranica kao i ostalih medija. Molimo vas da i dalje pratite naše stranice. 

Nadamo se da ste svi dobro, čuvajte se i dalje i užvajte sa svojom djecom najviše što možete. 

Šaljemo vam tople pozdrave.

Dječji vrtić Opatija

NATJEČAJ za imenovanje ravnatelja/ice

Upravno vijeće Dječjeg vrtića Opatija, na temelju Odluke o raspisivanju natječaja od 18. 04. 2020. godine, članka 27. stavak 1. Statuta Dječjeg vrtića Opatija i članka 37. stavak 2. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (NN 10/97., 107/07., 94/13. i 98/19.) raspisuje dana 22. 04. 2020 godine NATJEČAJ za imenovanje ravnatelja/ice - na 4 godine -

Obavijest za roditelje - upisi u vrtić

10. travanj 2020.

Poštovani roditelji,

prethodnih godina u ovo smo vrijeme počinjali s provedbom upisa djece u jaslice/vrtić za novu pedagošku godinu. Ove je godine situacija drukčija i svi svjedočimo okolnostima koje nam se po prvi puta događaju. Zbog sprječavanja širenja koronavirusa COVID -19, odlukom Vlade Republike Hrvatske na snazi su mjere obustave rada vrtića, škola i fakulteta do 19. travnja 2020. g. Slijedom navedenog upisi u pedagošku godinu 2020./2021. do daljnjega su odgođeni. Daljnji razvoj situacije u zemlji odredit će i termine upisa o čemu ćemo vas pravovremeno obavijestiti putem mrežnih stranica Dječjeg vrtića Opatija te javnih medija. 

Zahvaljujemo na razumijevanju. Do tada, želimo Vam da ostanete zdravi i nadamo što skorijem susretu. 

                                                                                                                Dječji vrtić Opatija