Aktivnosti za cijelu obitelj

Aktivnosti za cijelu obitelj

Ova knjižica donosi aktivnosti za cijelu obitelj, a nastala je odabirom aktivnosti koje se godinama primjenjuju u raznim preventivnim programima, ranim intervencijama i praćenju. Udruga Hrabri Telefon ustupila je i svoje materijale, koje prikuplja iz raznih izvora kroz godine rada s djecom i obiteljima. Sve aktivnosti prilagođene su za provođenje u „kućnoj radinosti“, bez potrebnog znanja i iskustva u području mentalnog zdravlja.

Od „običnih igara“ razlikuje ih to što su usmjerene na razvoj socio-emocionalnih kompetencija, komunikacijskih vještina, jačanje psihološke otpornosti, poticanje zajedništva, kohezije i boljeg upoznavanja samih sebe, ali i članova obitelji. Naravno, uključuju puno zabavnih elemenata kako bi vrijeme brže prošlo, a i kako bismo oplemenili naše živote smijehom, optimizmom te i na taj način gradili imunitet – tjelesni i emocionalni.

Ova knjižica nije namijenjena za publikaciju i javnu distribuciju, nego za vašu privatnu upotrebu, doma sa svojim najmlađima. Osmislile su je i opremile psihologinje Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba Mia Roje Đapić i Ana Raguž te zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo, dr. Ivana Portoran Pajić.  

Publikaciju možete preuzeti ovdje:

50 aktivnosti za cijelu obitelj #OstaniDoma

Preuzeto sa stranica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba