Svjetski dan knjige

Svjetski dan knjige

Na današnji dan, 23. travnja, obilježava se Svjetski dan knjige. Da smo se mogli i dalje družiti u vrtiću, danas bismo zasigurno posjetili lovransku Osnovnu školu Viktora Cara Emina, u kojoj bi nas ugostila profesorica Martina Pečar Đurović i naši bivši vrtićari, sada već iskusni školarci. Oni bi nas proveli školom, zavirili bismo u učionice u čijim će klupama ove jeseni sjediti naši predškolci, vidjeli bismo prijatelje koji su se s nama prošle godine igrali u vrtiću, a onda bismo posjetili školsku knjižnicu, promatrali police pune knjiga, birali različite naslove, gledali i čitali slikovnice.

Naime, profesorica Martina Pečar Đurović i njezini učenici tijekom jeseni često su posjećivali starije skupine u lovranskom vrtiću i djeci čitali priče hrvatskih autora kako bi promovirale čitanje naglas, a djeci približile svijet priče. Vrtićka djeca uživala su slušajući ih.

Budući da mi danas ne možemo posjetiti školu, dovest ćemo školu k nama i zaviriti u njihovu virtualnu knjižnicu. U njoj ćete pronaći razne naslove, a vjerujemo da će vam neki od njih privući pažnju pa ćete ih odabrati i pročitati.

Mi vam posebno preporučamo priče naših bivših lovranskih vrtićara. Otkrijte tko su oni. I….uživajte u knjigama i pričama. Jer, kako je rekao Tin Ujević - "Knjiga nije hrana, ali je poslastica."

Ovdje možete zaviriti u virtualnu knjižnicu OŠ Viktora Cara Emina, Lovran: 

https://sites.google.com/view/virtualnaknjiznicaosvce/po%C4%8Detna-stranica

A kako je bilo u lovranskom vrtiću tijekom čitanja možete pogledati na fotografijama u galeriji.

Pripremila: Gorana Mišćenić, psihologinja