Dječji tjedan u našem vrtiću

Dječji tjedan u našem vrtiću

Prošlog tjedna u vrtiću smo obilježili ovogodišnji Dječji tjedan. Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci pod već prepoznatljivim motom koji izražava odnos odraslih prema djeci: "Ljubav djeci prije svega!". Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana s posebno osmišljenim sadržajima, s ciljem promicanja dječjih prava, njihovog položaja u društvu u obitelji i lokalnoj zajednici. Svake godine, organizacije koje se bave ljudskim pravima i slobodama, potiču na poduzimanje konkretnih koraka u zaštiti i unapređenju dječjih prava, radi boljeg razumijevanja, prihvaćanja i dobrobiti sve djece.

I ove godine djeca našeg vrtića mogla su uživati u brojnim aktivnostima koje su osmišljene za njih i u vrtiću i u lokalnoj zajednici. 

U našim vrtićima gostovao je Studio Suncokret iz Splita s predstavom Zelena priča - ekološka priča koja nas je podsjetila na mnoge stvari koje već znamo, ali i naučila nešto novo o smeću, otpadu, razvrstavanju otpada i važnosti očuvanja okoliša. 

Djeca iz vrtića Opatija različitim su temamam obilježila ovaj tjedan. Posjetila su opatijsku tržnicu gdje su nabavila voće i povrće koje su konzumirala tijekom zdravog dana kada su zajedno s odgojiteljicama i odgojiteljima propremala voće i povrće za dehidraciju, pripremala razne zdrave napitke te voćne salate. Sportski dan proveli su vježbajući u dvorani te u natjecateljskim ekpnim igrama na vanjskom prostoru. Tjedan su završili glazbenim danom okupljeni uz klavir, zajednički pjevajući brojne poznate pjesme. 

Djeca iz lovranskog vrtića Dječji tjedan započela obilježavanjem Međunarodnog dana djeteta na Dječjem javnom skupu u Lovranu s kojega su zajedno s lovranskim osnovnoškolcima poslali poruku o zajedništvu te sudjelovala u zajedničkim zabavnim igrama. Posjetila su i izložbu Društva naša djeca Opatija u Galeriji Laurus "70 godine s djecom i za djecu" kroz koju su upoznala igračke našega kraja, ali i drugih krajeva Hrvatske.