Festival znanost 2022. i u vrtiću

Festival znanost 2022. i u vrtiću

Festival znanosti Rijeka 2022. održava se u Rijeci od 2. do 7. svibnja 2022. godine, u organizaciji Udruge Zlatni rez Rijeka i brojnih suorganizatore (Prirodoslovni muzej Rijeka, Akademsko astronomsko društvo – Rijeka, Društvo matematičara i fizičara, Udruga za razvoj visokoga školstva Universitas,…), a pod generalnim pokroviteljstvom Sveučilišta u Rijeci te pokroviteljstvom Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

Festival znanosti je nacionalna manifestacija koja za cilj ima popularizaciju znanosti. Traje tjedan dana i svake godine se u tome tjednu održavaju brojna predavanja, tribine, radionice, izložbe itd., a sve u cilju edukacije mladih i građana te popularizacije znanosti.

Ove godine u Rijeci održava se 20. Festival znanosti. Glavna tema je “Život” te se Festival, osim u Rijeci, održava još u dvadesetak gradova diljem Hrvatske. Ovogodišnji Festival znanosti u Rijeci ima oko 200 događanja koja će se održavati na više 25 lokacije, a bogati program namijenjen je svim dobnim skupinama.

Kao i ranijih godina, Dječji vrtić Opatija ponovo se rado odazvao Festivalu znanosti u sklopu kojega su djeca sa svojim odgojiteljicama provela niz aktivnosti u sklopu ovogodišnje teme. Sljedećeg ponedjeljka, 09. svibnja 2022. sudjelovat će i u aktivnosti Vrtići za vrtiće koja se već tradicionalno održava u Prirodoslovnom muzeju u Rijeci gdje će susresti svoje vršnjake iz drugih vrtića, upoznati njihove kreativne i znanstvene uratke, ali i predstaviti što su sve oni radili i naučili kroz putovanje znanošću sa svojim odgojiteljicama.

Na sljedećim poveznicama možete pogledati njihove aktivnosti: