Obavijest roditeljima o početku rada vrtića

Obavijest roditeljima o početku rada vrtića

Poštovani roditelji,

Hrvatski Zavod za javno zdravstvo izdao je dokument pod nazivom Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu. Navedeni dokument možete pronaći i pročitati u prilogu.

Obavještavamo vas da provodimo web anketu za roditelje kako bi prikupili podatke o broju djece koja će od 11. svibnja 2020. krenuti u jaslice ili vrtić. Napominjemo kako će radi pridržavanja navedenih mjera morati doći do promjena u organizaciji rada. Radno vrijeme vrtića će i dalje biti od 6:00 do 17:00 sati odnosno do 21:00 sat za smjensku skupinu. S obzirom na specifične uvjete i Upute HZJZ u periodu od 11. 05. do 22. 05. 2020. odgojno-obrazovni rad neće biti moguće organizirati u svim objektima DV Opatija, a u kojima će biti organiziran ovisit će o rezultatima ankete o čemu ćemo vas naknadno obavijestiti. Do daljnjeg se neće provoditi kraći specijalizirani programi, program predškole kao ni programi za rano učenje stranih jezika (engleskog i talijanskog). Djeca koja polaze skupine za rano učenje talijanskog i engleskog jezika, u slučaju dolaska u vrtić, bit će uključena u redoviti odgojno-obrazovni program. Također, do daljnjeg se neće provoditi niti individualni edukacijsko-rehabilitacijski rad. Dolazak djece u vrtić bit će moguć po unaprijed određenom rasporedu i to od 6:00 do 8:30 te odlazak od 15:30 do 17:00 sati. Roditelji čija su djeca upisana u smjensku skupinu, svoju djecu dovodit će u periodu od 6:00 do 8:30 ili od 11:00 do 11:30 sati, ovisno o smjenama u kojima rade.

Djeca koja u narednom periodu budu dolazila u vrtić sukladno mjerama smjestit će se u novoformirane skupine (do 9 djece) ovisno o vremenu dolaska i trajanju boravka u vrtiću te će o njima skrbiti dežurni djelatnici na način propisan Uputama.

Ovakav oblik boravka djece u vrtiću namijenjen je djeci za koju roditelji nemaju drugog oblika skrbi za vrijeme njihova rada. Slijedom navedenog, roditelji koji će dovesti svoju djecu u vrtić potpisat će izjavu da imaju obavezu rada te da nemaju druge mogućnosti zbrinjavanja djeteta, a vrtić zadržava pravo provjere navedenih činjenica. Naime, kao što navodi i HZJZ, boravak u vrtićima potencijalno može predstavljati veći rizik za zarazu djece koronavirusom nego što je to obiteljski dom odnosno kućanstvo.

Molimo Vas da pročitate priloženi dokument HZJZ te da se upoznate s preporukama za ostanak kod kuće za pojedine skupine djece kao i ostalim prilagodbama u radu vrtića koje su u ovim uvjetima pojačanih epidemioloških mjera nužne. Također, ljubazno vas molimo da se odazovete i ispunite anketu najkasnije do srijede 6. svibnja 2020. godine do 24 sata kako bismo rad vrtića u narednom periodu mogli organizirati na najsigurniji način za djecu i djelatnike.

Na poveznici ispod pronaći ćete anketu koju bi trebali ispuniti svi roditelji. Prijavu dolaska djeteta u DV Opatija tijekom trajanja epidemije COVID-19. ispunjavaju samo roditelji čija djeca će koristiti usluge vrtića u period od 11. 05. – 22. 05. 2020. Molimo Vas da prvi dan dolaska u vrtić sa sobom ponesete ispunjenu i isprintanu Prijavu, a ako za to nemate mogućnosti ispunit ćete je pri dolasku u vrtić. Dolazak djece u razdovlju nakon 22. 05. 2020., kao i mjere koje će se provoditi u vrtiću, ovisit će o daljnjoj epidemiološkoj situaciji. 

                                                                                                                                     Ravnateljica

                                                                                                                                     Sabrina Jelić

Upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Upute roditeljima

Anketu ispuniti na poveznici https://forms.gle/sHwQcoQCNvZqkEa49

Prijava za dolazak djeteta