Online predavanja za roditelje

Online predavanja za roditelje

Poštovani roditelji,

pozivamo vas da pogledate dva predavanja koje je organizirala Online pedagoška akademija Mliječni zub, edukacijski program koji omogućava dodatnu izobrazbu i usavršavanje za širi krug odgojno-obrazovnih djelatnika. U sklopu Online pedagoške akademije pripremili su i dva predavanja namijenjena posebno roditeljima. 

Prvo predavanje „Dijete u stresu“, donosi Staša Kukulj, psihologinja s bogatim iskustvom u psihološkom savjetovanju djece i mladih, poticanju razvoja roditeljskih vještina, psihoedukaciji građanstva i razvijanju kompetencija odgojitelja za rad s djecom i njihovim obiteljima. Ta iskustva je stekla na mjestu stručnog suradnika psihologa u dječjem vrtiću Medveščak u Zagrebu, kao suradnica Psihološkog centra Tesa i kao predavačica na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Stres kod djece uzrokuje promjene na tjelesnom planu u vidu fizičkih bolova, promjene u njihovom ponašanju te na emocionalnom, ali i misaonom planu. Koji su sve izvori stresa te kako pomoći djeci ovladati stresnim situacijama i kako im na vlastitom primjeru to pokazati, saznajte u ovom predavanju.

Predavanje "Dijete u stresu" možete pogledati na sljedećoj poveznici: https://www.mlijecnizub.hr/magazin/za-roditelje/kako-pomoci-djeci-u-stresnim-situacijama/23/ 

Drugo predavanje „Zdrava prehrana djece rane i predškolske dobi“ donosi Patricija Kreš, studentica diplomskog studija nutricionizma Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prvostupnica nutricionizma sa završnim radom na temu: Analiza školskih jelovnika prema Healthy Meal Standardu. Sudjelovala je u projektu „U društvu mikroba“ – prvom projektu društveno korisnog učenja na području mikrobiologije u Republici Hrvatskoj te trenutno sudjeluje u projektu „CLIKIS – klimatski i energetski učinkovite kuhinje u školama“.

U ovom predavanju roditelji mogu dobiti sve informacije o tome što podrazumijeva zdrava prehrana djece, kako pravilno raspodijeliti obroke u danu, koje su glavne skupine namirnica koje moraju biti zastupljene u pojedinom obroku, kako uskladiti obroke kod kuće s onima u vrtiću, koje su zdrave alternative slatkišima, kako uvoditi djeci nove namirnice te koja su zlatna pravila za zdravu komunikaciju s djecom pri uspostavljanju zdravih prehrambenih navika.

Predavanje "Zdrava prehrana djece rane i predškolske dobi" možete pogledati na sjedećoj poveznici: https://www.mlijecnizub.hr/magazin/za-roditelje/zdrava-prehrana-djece-rane-i-predskolske-dobi/24/