Otvoren novi vrtić u Veprincu

Otvoren novi vrtić u Veprincu

Danas je na Veprincu otvorena nova zgrada dječjeg vrtića u kojoj će od od nove pedagoške godine odnosno od rujna 2021. godine, boraviti 50-tak djece u tri odgojne skupine: poludnevnoj cjelodnevnoj i po prvi puta na Veprincu u jasličkoj skupini.

Ukupna vrijednost izgradnje novog Vrtića Veprinac iznosi 7 milijuna 124 tisuće kuna, od čega je 5 milijuna i 435 tisuća kuna pokriveno bespovratnim europskim sredstvima, dok je ostatak financirao Grad Opatija. Bespovratna su sredstva dobivena na natječaju Ministarstva poljoprivrede kroz Program ruralnog razvoja RH.

Glavni i izvedbeni projekt izradila je tvrtka A –Z inženjering iz Rijeke, a radove je izvela zagrebačka tvrtka EDING d.o.o. 

- Ovaj prekrasan objekt ostvarenje je dugogodišnjih težnji da stanovnici Veprinca napokon dobiju izvrsne uvjete za svoju djecu. Kako je pri kraju upisni postupak, mogu potvrditi da vlada veliki interes za upis u vrtić Veprinac. Svih 50 mjesta je popunjeno, što je najbolji pokazatelj da su ulaganja u ovaj objekt itekako isplativa, kazala je ravnateljica Dječjeg vrtića Opatija Aleksandra Tramontana.

Dogradnjom vrtića na Veprincu, izgradnjom novog vrtića na Punta Kolovi, energetskom obnovom vrtića u Voloskom i uređenjem Dječjeg vrtića Ičići, zaokružen je ciklus investicija u opatijski predškolski odgoj. Pritom su se dobrim dijelom koristila sredstva europskih fondova. Za obnovu vrtića u Voloskom, projekt Suvremeni vrtić za suvremenu obitelj kojim je osiguran smjenski rad vrtića i dogradnju zgrade vrtića Veprinac dobiveno je gotovo 10 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Dani otvorenih vrata Vrtića Veprinac, u kojima svi zainteresirani građani, uz pridržavanje epidemioloških mjera, mogu razgledati novi vrtić traju od srijede do petka, odnosno 12., 13. i 14. svibnja od 11 do 17 sati.