Predavanje "Mala djeca i ekrani - što je tu dobro, a što loše? na ovogodišnjoj Rijeci psihologije

Predavanje "Mala djeca i ekrani - što je tu dobro, a što loše? na ovogodišnjoj Rijeci psihologije

Ovogodišnja, 12. Rijeka psihologije održat će se paralelno uz 16. Tjedan psihologije, a sve aktivnosti su besplatne za svu zainteresiranu publiku.

U tjednu od 20. do 26. veljače 2023. održat će se velik broj zanimljivih predavanja i radionica koje će se dotaknuti aktualnih i važnih tema o kojima volimo razgovarati jedni s drugima. 

U četvrtak, 23. veljače 2023. s početkom u 17:30 sati roditelji te stručnjaci koji se bave djecom moći će poslušati predavanje "Mala djeca i ekrani - što je tu dobro, a što loše?", predškolskih psihologinja Gorane Mišćenić (DV Opatija) i Sonje Pribele-Hodap (DV Viškovo) koje će se održati putem Zoom platforme.

Prve godine života ključne su za razvoj mozga. Tijekom ovog perioda, dječji mozak je osjetljiviji na pozitivne utjecaje, ali i ranjiviji na one negativne, više nego što će ikada biti u daljnjem životu. Prema istraživanjima, pretjerano gledanje ekrana mijenja strukture dječjeg mozga na negativan način. Ekrani mogu usporiti razvoj djeteta jer ne uključuju istraživanje, igru i interakciju s osobama koja potiču učenje i zdrav fizički te psihosocijalni razvoj.

Ovo interaktivno predavanje pokušat će odgovoriti na pitanja zašto i kako previše vremena ispred ekrana može naštetiti malom djetetu. Raspravit ćemo što kažu istraživanja o prednostima ograničavanja, pa čak i eliminacije vremena pred ekranom, ali i o načinima kako mudro iskoristiti ekrane za dobrobit djetetova razvoja.

Kako biste dobili mail s podacima za uključivanje potrebno je prethodno registrirati se na poveznici: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZAsf-uppzwqE9bX_RTaCKPsw-s-e5EdPmDR 

Bogat ovogodišnji program sa svim detaljima o vremenu i mjestu održavanja, kratkim sažecima aktivnosti te uputama za prijave mogu se pronaći OVDJE.