Završilo je peto godišnje doba u vrtiću

Završilo je peto godišnje doba u vrtiću

Veselo doba pusta i maškara je završilo. Bilo je to doba u kojem plesa i dobre zabave nije nedostajalo, a mogli smo odabrati biti što god nam je srce poželjelo: bilo je tu princeza, prinčeva, lavova, gusara, raznih superjunaka, doktora, vatrogasaca, policajaca, miševa i mišica, kauboja i indijanaca...  Djeca su postala hrabra, odvažna, brza, posjedovala su super moći i posebne talente koji su im omogućili da u igri naprave nešto što u svakodnevnom životu ne mogu – da svojim super moćima riješe neki problem, spase svijet ili ugase požar...

Ovo je doba u kojem sva djeca, od najstarijih do najmlađih, upoznaju pokladne običaje najviše kroz maskiranje i uživljavanje, igranje uloga te kreativnim stvaralaštvom. Izrađivale su se razne maske, dekoracije kojima smo ukrašavali vrtić, zabavljali se na plesu pod maskama, imali maskirani sportski dan. 

Izradili smo i pusta i to nekoliko njih - Gricka, Gospodina Neću, Tučnjavka Svađalca, Superheroj Krešo vrti man... Na kraju su platili za sve svoje nepodopštine!

Izradili smo i svog prvog zvončara s pravom krabujosnicom.

Već tradicionalno, u vrtiću su nas posjetili i Lumberi. 

Za djecu maske predstavljaju izraz snage, moći, ljepote kao i osjećaj veselja i slobode samim time što mogu biti netko drugi.

Maškare mogu biti odlična prilika za dijete da na različite načine iznese svoje strahove te se suoči s onime što ga plaši i zbunjuje. Ovo je vrijeme i prilika za razgovor o emocijama, stjecanje samopouzdanja, emocionalne sigurnosti, spontanosti i kreativnost, a sve u veselom i zabavnom ozračju.