Covid-19 u Dječjem vrtiću Opatija

Poštovani roditelji, 

obavještavamo vas da je jedna odgajateljica iz našeg objekta u Opatiji (Punta Kolovi) pozitivna na Covid-19 o čemu je ravnateljica obaviještena u poslijepodnevnim satima. O istome su promtno obaviješteni svi roditelji djece iz odgojne skupine u kojoj odgajateljica pozitivna na COVID-19 radi. Prema uputama epidemiologa sva djeca te druga kolegica iz skupine koji su bili u neposrednom kontaktu sa zaraženom, preventivno su u samoizolaciji sljedećih 14 dana.  

Ovim putem molimo sve roditelje da se odgovorno pridržavaju svih epidemioloških uputa kako bismo spriječili moguće širenje zaraze (obavezno nošenje zaštitnih maski, dezinfekcija obuće i ruku na ulazu u vrtić izbjegavanje zadržavanja u prostorima vrtića i grupiranja, dovođenje i odvođenje djeteta u pratnji jedne osobe). Također, s obzirom da je period prilagodbe novoupisane djece pri kraju, od ponedljeljka, 19. listopada 2020. ulazna vrata svih naših objekata će se zaključavati u 8:30 te stoga molimo sve roditelje da poštuju vrijeme dovođenja djece u vrtić. 

Svjesni smo da je započeo period češćih prehlada i viroza kojima su podložna djeca i odrasli koji borave u velikim kolektivima te vas stoga molimo da ozbiljno sagledate simptome koje vaša djeca pokazuju (češće curenje nosa, kašalj, povišene temperature, kašalj) te da izbjegavate njihovo dovođenje u vrtić tijekom trajanja istih. 

Ovim putem želimo zahvaliti svim roditeljima djece iz skupine koja se trenutno nalaze u izolaciji na dobroj suradnji i razumijevanju, u nadi da se zaraza neće dalje širiti. 

                                                                                                                        Ravnateljica i stručni tim