Organizacija rada Dječjeg vrtića Opatija tijekom srpnja i kolovoza 2021.

Tijekom srpnja i kolovoza 2021. ljetni rad vrtića organizirat će se u objektima Opatija, Volosko i Lovran. Djeca koja su upisana u područne vrtiće Ičići i Veprinac, a čiji su roditelji pisanim putem iskazali potrebu za korištenjem usluga vrtića tijekom navedenih mjeseci, bit će u tom razdoblju smještena u vrtićima Opatija odnosno Lovran.

Tijekom ljetnih mjeseci, zbog korištenja godišnjih odmora, znatno je manji broj roditelja koji imaju potrebu za vrtićem te stoga vrtići Opatija i Lovran u potpunosti zadovoljavaju sve uvjete za boravak djece iz područnih vrtića Ičići i Veprinac. Tijekom srpnja i kolovoza u vrtićima se vrši generalno čišćenje svih prostorija, potrebni popravci, razmještaj namještaja te ostalih potrebnih poslova. Također, tijekom ljetnog perioda svi djelatnici vrtića moraju koristiti najveći dio godišnjeg odmora upravo iz razloga što je tada najmanja potreba djece i roditelja za vrtićkim uslugama.

Podsjećamo, roditelji mogu predati Zahtjev za godišnji odmor djeteta koji će koristiti u neprekinutom trajanju od minimalno 30, a maksimalno 60 dana tijekom jedne pedagoške godine. Cijena vrtića za mjesec u kojem se koristi godišnji odmor umanjuje se za 50%. Obrazac možete pronaći na mrežnim stranicama DV Opatija u rubrici DOKUMENTI I NATJEČAJI (porubrika Obrasci i zahtjevi).