Potpisivanje ugovora za novu 2021./2022. pedagošku godinu

Poštovani roditelji,

od srijede, 01. rujna 2021. započinjemo s novom pedagoškom godinom. S početkom godine potpisuju se i ugovori za tekuću pedagošku godinu.

Zbog specifične situacije uzrokovane epidemijom Covid-19, i ove godine ugovori će se potpisivati pri vašem dolasku s djetetom u njegovu skupinu kada će vam ih uručiti odgajatelji/ce vaše djece. Molimo vas da ugovore odmah potpišete i predate vašim odgajateljima koji će ih proslijediti u upravu vrtića.

Ugovore su obavezni potpisati svi roditelji – i postojeći korisnici čija djeca već pohađaju vrtić i novi korisnici, odnosno roditelji novoupisane djece.

Roditelji postojeći korisnici čija djeca već pohađaju vrtić prije potpisivanja ugovora moraju podmiriti sve račune. U slučaju postojanja nepodmirenih računa, djeca neće biti u mogućnosti pohađati vrtić do njihova podmirenja. 

Roditelji s prebivalištem na području Grada Opatije koji ostvaruju pravo na besplatan vrtić sukladno Izmjenama i dopunama odluke za naplatu usluga Dječjeg vrtića Opatija od roditelja-korisnika usluga koje možete pročitati OVDJE, kako bi to pravo i ostvarili moraju dostaviti potvrde o redovitom školovanju druge djece u obitelji. U slučaju da ste navedenu potvrdu već pribavili molimo vas da ju predate prilikom potpisivanja ugovora, a ukoliko ćete ju pribaviti kasnije potrebno ju je dostaviti putem e-maila [email protected] ili u poštanski sandučić na zgradi uprave Dječjeg vrtića Opatija na adresi Ul. Antona Mihića 5a, Opatija najkasnije do 13. rujna 2021. godine. U slučaju nedostavljanja potvrda, roditeljima će biti naplaćena usluga boravka djeteta u vrtiću.

Također, roditelji djece kojoj je odgođen upis u prvi razred osnovne škole, moraju uz ugovor dostaviti i presliku rješenja nadležnog tijela o odgodi školovanja koju također možete predati odgajateljima prilikom potpisivanja ugovora ili ju naknadno dostaviti putem e-maila [email protected] ili [email protected] ili u poštanski sandučić na zgradi uprave DV Opatija.

Roditelji novoupisane djece koja kreću u vrtić od ove pedagoške godine, a koji to još nisu učinili prilikom inicijalnih razgovora, obavezni su dostaviti potvrdu nadležnog liječnika o obavljenom sistematskom zdravstvenom pregledu djeteta u izvornom obliku te presliku knjižice cijepljenja. U slučaju neprocijepljenosti, dijete nije moguće upisati u predškolsku ustanovu, s iznimkom djece koja imaju kontraindikacije za pojedina cijepljenja o čemu mora postojati potvrda liječnika.

Roditelji novoupisane djece koji još nisu obavili inicijalni razgovor jer njihova djeca započinju s prilagodbom u nekom od kasnijih termina (nakon 06. 09. 2021.) ugovore će potpisati na razgovoru s članovima stručne službe kada će predati i liječničku potvrdu te presliku knjižice cijepljenja.  

U slučaju dodatnih pojašnjenja slobodno nam se obratite.

 

                                                                                                                        DV Opatija