Obavijesti

Obrasci za podnošenje zahtjeva

17. lipanj 2020.

Poštovani roditelji, 

u slučaju da u narednom periodu želite ispisati dijete iz DV Opatija zbog odlaska u školu ili nekog drugog razloga, potrebno je podnijeti pismeni Zahtjeva za ispis djeteta iz vrtića koji možete preuzeti OVDJE, a nalazi se u podrubrici ispis iz vrtića koja se nalazi u rubrici upisi u vrtić.
Ispunjeni obrazac potrebno je poslati mailom na sljedeće adrese: [email protected] ili [email protected]. Prije ispisa potrebno je podmirit sve račune za boravak djeteta u vrtiću. 

Na mrežnim stranicama također možete pronaći obrasce Zahtjeva za godišnji odmor te Zahtjeva za umanjenje cijene vrtića u slučaju bolovanja djeteta koji se nalaze u rubrici dokumenti i natječajiIspunjene obrasce također možete proslijediti na gore navedene adrese ili ih osobno dostaviti u Upravu vrtića na adresi A. Mihića 5 a. 

Naime, roditelji/skrbnici podnose Zahtjev za godišnji odmor sukladno Odluci Grada Opatije o mjerilima naplate usluga Dječjeg vrtića Opatija od roditelja-korisnika usluga te odluci Općine Lovran, u slučaju kada dijete, na traženje roditelja ne prisustvuje cijeli mjesec u vrtiću. Za taj se mjesec umanjuje cijena usluge za 50%, pod uvjetom da se o mjesecu kada dijete neće pohađati vrtić roditelj pismeno izjasni minimalno mjesec dana ranije. Umanjenje se može ostvariti najviše za dva mjeseca u godini.

Isto tako, roditelji/skrbnici podnose Zahtjev za umanjenje cijene vrtića u slučaju bolesti djeteta sukladno Odluci Grada Opatije o mjerilima naplate usluga Dječjeg vrtića Opatija od roditelja-korisnika usluga te odluci Općine Lovrana u slučaju bolesti djeteta duže od dva tjedna odnosno 11 (jedanaest) radnih dana, kada se plaća nominalna cijena usluge razmjerno danima prisustva djeteta uz dostavu liječničke potvrde. O umanjenju cijene odlučuje Upravno vijeće.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

                                                                                                  DV Opatija

Nove upute za vrtiće

08. lipanj 2020.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je 05. lipnja 2020. objavio izmjene i dopune uputa za pohađanje vrtića koje možete pročitati OVDJE

Upute koje se odnose na rad DV Opatija možete pročitati OVDJE.

Upisi u Dječji vrtić Opatija za 2020./2021. pedagošku godinu

08. lipanj 2020.

Javni poziv za upis djece u Dječji vrtić Opatija za 2020./2021. pedagošku godinu traje od 08. do 23. lipnja 2020. godine.

Zahtjev za upis s potrebnom dokumentacijom predaje se putem online obrasca. Iznimno, roditelji koji nisu u mogućnosti predati online zahtjev, isti mogu, zajedno s potrebnom dokumentacijom, dostaviti u papirnatom obliku poštom ili u sandučić na ulazu vrtića na adresi Antona Mihića 5 a, Opatija.

Javni pozi za upis djece možete pronaći u daljnjem tekstu klikom na naslov, a detaljnije informacije o upisima kao i o ostvarivanju prednosti pri upisu u DV Opatija, molimo pročitajte u rubrici Upisi u vrtić.

Dolazak u vrtić i odvođenje djece iz vrtića

02. lipanj 2020. 

Poštovani roditelji, 

molimo vas da i dalje djecu u vrtić dovodite do 8:30 sati, jer se nakon toga, a radi higijenskih mjera, ulazna vrata vrtića zaključavaju. 

U popodnevnim satima ulazna vrata vrtića se otvaraju u razdoblju od:

  • 12:30 do 13:00 sati radi odlaska djece iz poludnevnog boravka
  • 15:00 do 17:00 sati radi odlaska djece iz cjelodnevnog boravka

Detaljne upute o dovođenju djece i mjerama suzbijanja zaraze u vrtiću možete pročitati OVDJE.

Zahvaljujemo na razumijevnaju.

                                                                    DV Opatija

Ispis djece iz vrtića i mjerila za naplatu usluga DV Opatija od roditelja-korisnika usluga

26. svibnja 2020.

Roditelji/skrbnici koji u narednom periodu žele ispisati dijete iz DV Opatija zbog odlaska u školu ili nekog drugog razloga, obvezni su prije toga podmiriti neplaćene račune za boravak djeteta u vrtiću.

Molimo sve roditelje/skrbnike koji žele ispisati dijete, da se o tome pismeno očituju putem e-maila i to na sljedeće adrese: [email protected] ili [email protected]. Ispis djece iz vrtića vršit će se sukladno potpisanom ugovoru, sa zadnjim danom tekućeg mjeseca.

U slučaju da roditelj/skrbnik iz vrtića ispiše dijete koje nije školski obveznik, za ponovno uključivanja djeteta u vrtić mora podnijeti zahtjev za upis s pripadajućom dokumentacijom.  

Sukladno Izmjenama i dopunama odluke o mjerilima za naplatu usluga Dječjeg vrtića Opatija od roditelja-korisnika usluga, kada dijete ne prisustvuje cijeli mjesec u vrtiću, roditelj/skrbnik ima pravo tražiti umanjenje cijene usluge za 50% pod uvjetom da se o mjesecu kada dijete neće pohađati vrtić pisano izjasni minimalno mjesec dana ranije, a umanjenje se može ostvariti najviše za dva mjeseca u godini. 

Detaljnije informacije o mjerilima za naplatu usluga DV Opatija možete pročitati u dokumentima ispod: 

Odluka o utvrđivanju mjerila za naplatu usluga Dječjeg vrtića Opatija od roditelja-korisnika usluga

Izmjene i dopune odluke o mjerilima za naplatu usluga Dječjeg vrtića Opatija od roditelja-korisnika usluga

Općina Lovran

                                                                               

                                                                                                                      Dječji vrtić Opatija

Otvaranje vrtića od 25. svibnja 2020.

21. svibanj 2020.

Poštovani roditelji,

od ponedjeljka 25. svibnja 2020. svi objekti Dječjeg vrtića Opatija se otvaraju za svu djecu, bez obzira jesu li roditelji ili ne ispunili anketu o najavi dolaska djeteta. Dolazak u vrtić i boravak djece u vrtiću još će se uvijek provoditi sukladno epidemiološkoj situaciji te uputama HZJZ stoga vas molimo da OVDJE detaljno pročitate Upute o dovođenju i odvođenju djece koje vrijede od 25. svibnja 2020. do njihova ukidanja.  

Od 25. svibnja 2020. kada se vrtić otvara ponovno vrijede pravila o plaćanju vrtića koja su vrijedila i prije epidemije COVID-19. 

Upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za rad predškolskih ustanova

20. svibanj 2020.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo 20. 05. 2020. objavio je nove upute za rad predškolskih ustanova koje možete pročitati OVDJE.

Detaljnije informacije o organizaciji rada u Dječjem vrtiću Opatija objavit ćemo tijekom sutrašnjeg dana. 

Hvala na razumijevanju.

Anketa za ispitivanje potrebe uključivanje djece u vrtić u razdoblju od 25.05. - 05.06.2020.

15. svibanj 2020.

Poštovani roditelji,

s obzirom na trenutno važeće epidemiološke mjere, Upute HZJZ i MZO, obavještavamo Vas da ponovno provodimo anketiranje roditelja o korištenju usluga vrtića u narednom periodu od 25.5. 2020. Molimo Vas da pročitate obavijest, Upute za roditelje te ispunite anketu do utorka 19.5.2020. u ponoć, kako bismo mogli organizirati rad vrtića na najoptimalniji način u ovoj situaciji.

Obavijest za roditelje školskih obveznika

15. svibanj 2020.

Poštovani roditelji,

mnogi od vas u ovom su se periodu obraćali stručnoj službi vrtića vezano uz termine testiranja spremnosti za školu. Ovim putem prenosimo vam informaciju koja je proslijeđena iz opatijske i lovranske osnovne škole o provođenju testiranja spremnosti za školu za buduće prvaše.

Prema naputku Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje PGŽ do daljnjega se NEĆE provoditi testiranje spremnosti za školu za predškolce već će se provoditi samo sistematski pregledi. Kada u školama dobiju neki konkretni naputak o daljnjim aktivnostima, o istome ćete biti obaviješteni putem web stranica škole. Molimo vas da za sve daljnje informacije pratite web stranice O. Š. Rikard Katalinić Jeretov u Opatiji i O. Š. Viktor Car Emin u Lovranu.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Obavijest o djelomičnom otvaranju Dječjeg vrtića Opatija

11. svibanj 2020.

Poštovani roditelji, obavještavamo vas da smo temeljem odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske 11. svibnja 2020. godine započeli s djelomičnim radom. Trenutno su otvorena dva objekta - Opatija i Lovran, koje pohađaju ona djeca za koju su roditelji do 6. svibnja prijavili potrebu boravka.

Za sve daljnje informacije o radu Dječjeg vrtića Opatija pratite i dalje naše službene mrežne stranice ili se obratite na e-mail: [email protected]

 

Zahvaljujemo na razumijevanju!