Obavijesti

Obavijest za roditelje školskih obveznika

27. lipanj 2020.

Poštovani roditelji,

potvrda upisa u prvi razred opatijske Osnovne škole Rikard Katalinić Jeretov za školsku godinu 2020./2021. odvijat će se u sljedećem rasporedu: 

MATIČNA ŠKOLA – ZGRADA VOLOSKO

 PONEDJELJAK, 29.6.2020. OD 08,00 DO 11,00

 UTORAK, 30.6.2020. OD 14,00 DO 18,00

 

PODRUČNA ŠKOLA VEPRINAC

 PONEDJELJAK, 29.6.2020. OD 16,00 DO 18,00

 UTORAK, 30.6.2020. OD 08,00 DO 10,00

 

PODRUČNA ŠKOLA IČIĆI

 UTORAK, 30.6.2020. OD 08,00 DO 10,00 I OD 16,00 DO 18,00

Više informacija pogledajte na poveznici škole: http://os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr/

Budimo i dalje odgovorni, zaštitimo sebe i druge!

19. lipanj 2020.

Poštovani roditelji,

prošlo je nekoliko tjedana od kad se je u vrtić vratila većina djece. Optimistično smo krenuli dalje, vraćajući se starim navikama zadovoljni povoljnom epidemiološkom situacijom koja je trajala neko vrijeme, a vrlo brzo zaboravljajući na protekli, vrlo izazovni period. Tome svakodnevno svjedočimo na različitim mjestima, u različitim situacijama pa tako i u vrtiću.

Na žalost, jučerašnji podaci o povećanju broja slučajeva zaraze COVID-om 19 govore nam kako situacija vrlo brzo ponovno može izmaći kontroli i postati nepovoljna. Kako bismo to spriječili potrebna nam je zajednička odgovornost i djelovanje. Stoga vas i dalje molimo za odgovorno ponašanje prilikom dolaska u vrtić u kojem svakodnevno susrećemo veliki broj ljudi. 

Podsjećamo kako su na snazi još uvijek mjere sukladno kojima:

  • roditelji ulaze u vrtić isključivo na GLAVNI ULAZ
  • u pratnji djece smije biti samo JEDNA OSOBA (preporuča se da to budu uvijek iste osobe, ukoliko je to ikako moguće)
  • na ulazu u vrtić roditelji DEZINFICIRAJU OBUĆU I RUKE (dezinfekcija ruku za djecu nije obavezna, već se prednost daje učestalom pranju ruku vodom i sapunom)
  • u vrtić roditelji ili druge osobe u pratnji djeteta ulaze na način da ODRŽAVAJU RAZMAK OD NAJMANJE 1,5 M u odnosu na druge osobe (razmak ne trebaju držati osobe iz istog kućanstva)
  • roditelji PREDAJU DIJETE ODGAJATELJU NA ULAZU u sobu dnevnog boravka i NE ULAZE U SOBU DNEVNOG BORAVKA
  • roditelji i ostale osobe IZBJEGAVAJU GRUPIRANJE I ZADRŽAVANJE U PROSTORIMA VRTIĆA te IZBJEGAVAJU FIZIČKI KONTAKT (bliski kontakt) s DRUGOM DJECOM, RODITELJIMA TE DJELATNICIMA VRTIĆA (ukoliko to nije nužno potrebno)
  • preporuča se da roditelji ili druge osobe u pratnji djeteta u ustanovi NOSE MASKU kad god je to moguće

MOLIMO VAS DA SE OBAVEZNO PRIDRŽAVATE RASPOREDA DOVOĐENJA I ODVOĐENJA DJECE KOJI SE NALAZI NA ULAZNIM VRATIMA VRTIĆA. 

Hvala vam na razumijevanju. Samo odgovornim ponašanjem možemo spriječiti širenje zaraze i zaštiti jedni druge!

                                                                                                 DV Opatija

Obavijest za roditelje čija djeca pohađaju programe za rano učenje talijanskog i engleskog jezika

18. lipanj 2020.

Roditelji djece koja su upisana u skupinu za rano učenje talijnskog jezika u Vrtiću Opatija te u skupinu za rano učenje engleskog jezika u Vrtiću Ičići, a čija će djeca pohađati vrtić i tijekom ljetnih mjeseci (srpnja i/ili kolovoza) moraju se javiti u računovodstvo na mail [email protected] odnosno [email protected] ili broj telefona 569 465 (uprava DV Opatija, Antona Mihića 5a) radi potpisivanja novog ugovora za korištenje usluga DV Opatija tijekom navedenih mjeseci.

Naime, programi za rano učenje stranog jezika (talijanskog i engleskog) provode se od 01. rujna do 30. lipnja tekuće pedagoške godine sukladno čemu su roditelji i potpisali Ugovor početkom rujna 2019. U slučaju korištenja usluga DV Opatija tijekom mjeseca srpnja i kolovoza, roditelji potpisuju novi ugovor za redoviti 10-satni ili 5,5-satni program (ovisno o tome koji će program dijete koristiti). Tijekom tih mjeseci roditeljima se naplaćuje cijena redovitih programa sukladno Izmjenama i dopunama odluke o mjerilima za naplatu usluga Dječjeg vrtića Opatija od roditelja-korisnika usluga.

                                                                                                         DV Opatija

Obrasci za podnošenje zahtjeva

17. lipanj 2020.

Poštovani roditelji, 

u slučaju da u narednom periodu želite ispisati dijete iz DV Opatija zbog odlaska u školu ili nekog drugog razloga, potrebno je podnijeti pismeni Zahtjeva za ispis djeteta iz vrtića koji možete preuzeti OVDJE, a nalazi se u podrubrici ispis iz vrtića koja se nalazi u rubrici upisi u vrtić.
Ispunjeni obrazac potrebno je poslati mailom na sljedeće adrese: [email protected] ili [email protected]. Prije ispisa potrebno je podmirit sve račune za boravak djeteta u vrtiću. 

Na mrežnim stranicama također možete pronaći obrasce Zahtjeva za godišnji odmor te Zahtjeva za umanjenje cijene vrtića u slučaju bolovanja djeteta koji se nalaze u rubrici dokumenti i natječajiIspunjene obrasce također možete proslijediti na gore navedene adrese ili ih osobno dostaviti u Upravu vrtića na adresi A. Mihića 5 a. 

Naime, roditelji/skrbnici podnose Zahtjev za godišnji odmor sukladno Odluci Grada Opatije o mjerilima naplate usluga Dječjeg vrtića Opatija od roditelja-korisnika usluga te odluci Općine Lovran, u slučaju kada dijete, na traženje roditelja ne prisustvuje cijeli mjesec u vrtiću. Za taj se mjesec umanjuje cijena usluge za 50%, pod uvjetom da se o mjesecu kada dijete neće pohađati vrtić roditelj pismeno izjasni minimalno mjesec dana ranije. Umanjenje se može ostvariti najviše za dva mjeseca u godini.

Isto tako, roditelji/skrbnici podnose Zahtjev za umanjenje cijene vrtića u slučaju bolesti djeteta sukladno Odluci Grada Opatije o mjerilima naplate usluga Dječjeg vrtića Opatija od roditelja-korisnika usluga te odluci Općine Lovrana u slučaju bolesti djeteta duže od dva tjedna odnosno 11 (jedanaest) radnih dana, kada se plaća nominalna cijena usluge razmjerno danima prisustva djeteta uz dostavu liječničke potvrde. O umanjenju cijene odlučuje Upravno vijeće.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

                                                                                                  DV Opatija

Nove upute za vrtiće

08. lipanj 2020.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je 05. lipnja 2020. objavio izmjene i dopune uputa za pohađanje vrtića koje možete pročitati OVDJE

Upute koje se odnose na rad DV Opatija možete pročitati OVDJE.

Upisi u Dječji vrtić Opatija za 2020./2021. pedagošku godinu

08. lipanj 2020.

Javni poziv za upis djece u Dječji vrtić Opatija za 2020./2021. pedagošku godinu traje od 08. do 23. lipnja 2020. godine.

Zahtjev za upis s potrebnom dokumentacijom predaje se putem online obrasca. Iznimno, roditelji koji nisu u mogućnosti predati online zahtjev, isti mogu, zajedno s potrebnom dokumentacijom, dostaviti u papirnatom obliku poštom ili u sandučić na ulazu vrtića na adresi Antona Mihića 5 a, Opatija.

Javni pozi za upis djece možete pronaći u daljnjem tekstu klikom na naslov, a detaljnije informacije o upisima kao i o ostvarivanju prednosti pri upisu u DV Opatija, molimo pročitajte u rubrici Upisi u vrtić.

Dolazak u vrtić i odvođenje djece iz vrtića

02. lipanj 2020. 

Poštovani roditelji, 

molimo vas da i dalje djecu u vrtić dovodite do 8:30 sati, jer se nakon toga, a radi higijenskih mjera, ulazna vrata vrtića zaključavaju. 

U popodnevnim satima ulazna vrata vrtića se otvaraju u razdoblju od:

  • 12:30 do 13:00 sati radi odlaska djece iz poludnevnog boravka
  • 15:00 do 17:00 sati radi odlaska djece iz cjelodnevnog boravka

Detaljne upute o dovođenju djece i mjerama suzbijanja zaraze u vrtiću možete pročitati OVDJE.

Zahvaljujemo na razumijevnaju.

                                                                    DV Opatija

Ispis djece iz vrtića i mjerila za naplatu usluga DV Opatija od roditelja-korisnika usluga

26. svibnja 2020.

Roditelji/skrbnici koji u narednom periodu žele ispisati dijete iz DV Opatija zbog odlaska u školu ili nekog drugog razloga, obvezni su prije toga podmiriti neplaćene račune za boravak djeteta u vrtiću.

Molimo sve roditelje/skrbnike koji žele ispisati dijete, da se o tome pismeno očituju putem e-maila i to na sljedeće adrese: [email protected] ili [email protected]. Ispis djece iz vrtića vršit će se sukladno potpisanom ugovoru, sa zadnjim danom tekućeg mjeseca.

U slučaju da roditelj/skrbnik iz vrtića ispiše dijete koje nije školski obveznik, za ponovno uključivanja djeteta u vrtić mora podnijeti zahtjev za upis s pripadajućom dokumentacijom.  

Sukladno Izmjenama i dopunama odluke o mjerilima za naplatu usluga Dječjeg vrtića Opatija od roditelja-korisnika usluga, kada dijete ne prisustvuje cijeli mjesec u vrtiću, roditelj/skrbnik ima pravo tražiti umanjenje cijene usluge za 50% pod uvjetom da se o mjesecu kada dijete neće pohađati vrtić pisano izjasni minimalno mjesec dana ranije, a umanjenje se može ostvariti najviše za dva mjeseca u godini. 

Detaljnije informacije o mjerilima za naplatu usluga DV Opatija možete pročitati u dokumentima ispod: 

Odluka o utvrđivanju mjerila za naplatu usluga Dječjeg vrtića Opatija od roditelja-korisnika usluga

Izmjene i dopune odluke o mjerilima za naplatu usluga Dječjeg vrtića Opatija od roditelja-korisnika usluga

Općina Lovran

                                                                               

                                                                                                                      Dječji vrtić Opatija

Otvaranje vrtića od 25. svibnja 2020.

21. svibanj 2020.

Poštovani roditelji,

od ponedjeljka 25. svibnja 2020. svi objekti Dječjeg vrtića Opatija se otvaraju za svu djecu, bez obzira jesu li roditelji ili ne ispunili anketu o najavi dolaska djeteta. Dolazak u vrtić i boravak djece u vrtiću još će se uvijek provoditi sukladno epidemiološkoj situaciji te uputama HZJZ stoga vas molimo da OVDJE detaljno pročitate Upute o dovođenju i odvođenju djece koje vrijede od 25. svibnja 2020. do njihova ukidanja.  

Od 25. svibnja 2020. kada se vrtić otvara ponovno vrijede pravila o plaćanju vrtića koja su vrijedila i prije epidemije COVID-19. 

Upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za rad predškolskih ustanova

20. svibanj 2020.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo 20. 05. 2020. objavio je nove upute za rad predškolskih ustanova koje možete pročitati OVDJE.

Detaljnije informacije o organizaciji rada u Dječjem vrtiću Opatija objavit ćemo tijekom sutrašnjeg dana. 

Hvala na razumijevanju.