Upis djece u programe ranog i predškolskog odgoja

Upisi u Dječji vrtić Opatija za pedagošku godinu 2024./2025. traju od 03. do 17. travnja 2024. godine. Javni poziv možete pronaći OVDJE.

Zahtjev za upis s potrebnom dokumentacijom predaje se putem online obrasca. Iznimno, roditelji koji nisu u mogućnosti predati online zahtjev, isti mogu, zajedno s potrebnom dokumentacijom, dostaviti u papirnatom obliku poštom ili u upravu Dječjeg vrtića Opatija na adresu Antona Mihića 5 a, Opatija.

Roditelji koji su tijekom godine predali Zahtjev za upis, a čija djeca nisu upisana u vrtić trebaju ga ponovno podnijeti u upisnom roku s potrebnom dokumentacijom. 

Roditelji djeteta koje je upisano u vrtić u prethodnoj pedagoškoj godini dužni su u upisnom roku predati Zahtjev za nastavak korištenja usluga za sljedeću pedagošku godinu uz dostavu potrebne dokumentacije putem online obrasca, a ako to nisu u mogućnosti, isti mogu, zajedno s potrebnom dokumentacijom, dostaviti u papirnatom obliku poštom ili u upravu Dječjeg vrtića Opatija na adresu Antona Mihića 5 a, Opatija. 

Roditelji djece koja su već upisana u DV Opatija, a svoje dijete žele upisati u neki drugi program ili u neki drugi objekt u sastavu DV Opatija moraju podnijeti Zahtjev za promjenu programa ili objekta uz dostavu potrebne dokumentacije putem online obrascaa ako to nisu u mogućnosti, isti mogu, zajedno s potrebnom dokumentacijom, dostaviti u papirnatom obliku poštom ili u upravu Dječjeg vrtića Opatija na adresu Antona Mihića 5 a, Opatija. Zahtjev roditelji podnose u istom razdoblju dok traju redoviti upisi ili pak tijekom godine, no tada će se premještaj provesti u skladu s organizacijskim mogućnostima.

Prilikom predaje Zahtjeva za upis, Zahtjeva za promjenu programa ili objekta ili Zahtjeva za nastavak korištenja vrtića, u rubrici Napomena koja se nalazi na kraju formulara roditelji mogu navesti specifične potrebe i zahtjeve (npr. od kada dijete žele upisati u vrtić ukoliko to nije npr. rujan i sl.)

Roditelji će prilikom predaje zahtjeva dobiti odgovarajuću šifru djeteta pomoću koje će moći identificirati svoje dijete na listi upisane djece odnosno listi čekanja.  

Djeca ostvaruju prednost pri upisu prema kriterijima propisanim Zakonom o predškolskom odgoju i obrazovanju. Na temelju tih kriterija se utvrđuje broj bodova za svako dijete te se popunjavaju slobodna mjesta u vrtiću. 

Djeca koja se ne uspiju upisati u vrtić vode se na listi čekanja te se, ovisno o broju bodova i rasporedu na listi čekanja, upisuju u vrtić tijekom godine kad se oslobodi mjesto.

Za lakše prikupljanje dokumenata potrebnih za upise roditeljima se preporuča servis eGrađani kojem možete pristupiti putem mobilnih aplikacija za netbanking ili korisničkih podataka koje izdaje Fina. Za više informacija o upisima možete nas kontaktirati na brojeve telefona 272 407; 271 665; 703 520; 569 462 ili e-mail: [email protected].

Također, molimo vas da sve dodatne informacije ili eventualna pojašnjenja koja se odnose na vašu situaciju vezano uz upise, također proslijedite na gornji mail.  

Zahtjevi za upis putem online obrasca:
Zahtjev za upis djeteta u vrtić
Zahtjev za nastavak korištenja usluga vrtića
Zahtev za promjenu programa ili objekta

Obrasci zahtjeva u word formatu:
Zahtjev za upis djeteta u vrtić
Zahtjev za nastavak korištenja usluga vrtića
Zahtjev za promjenu programa ili objekta
Upitnik za roditelje nove djece - inicijalni upitnik