Upis djece u redovne programe

Upisi u Dječji vrtić Opatija za 2021./2022. pedagošku godinu provodit će se od 19. travnja do 04. svibnja 2021. Javni poziv za upis djece u vrtić možete pročitati OVDJE

Zahtjev za upis s potrebnom dokumentacijom predaje se putem online obrasca. Iznimno, roditelji koji nisu u mogućnosti predati online zahtjev, isti mogu, zajedno s potrebnom dokumentacijom, dostaviti u papirnatom obliku poštom ili u sandučić na ulazu vrtića na adresi Antona Mihića 5 a, Opatija.

Roditelji koji su tijekom godine predali Zahtjev za upis, a čija djeca nisu upisana u vrtić trebaju ga ponovno podnijeti u upisnom roku s potrebnom dokumentacijom. 

Roditelji djeteta koje je upisano u vrtić u prethodnoj pedagoškoj godini dužni su u upisnom roku predati Zahtjev za nastavak korištenja usluga putem online obrasca za sljedeću pedagošku godinu, a ako to nisu u mogućnosti, mogu ga dostaviti u papirnatom obliku poštom ili u poštanski sandučić u vrtiću na adresi Antona Mihića 5 a, Opatija.

Roditelji djece koja su već upisana u DV Opatija, a svoje dijete žele upisati u neki drugi program ili u neki drugi objekt u sastavu DV Opatija moraju ponovno podnijeti Zahtjev za upis uz dostavu potrebne dokumentacije. Zahtjev roditelji podnose u istom razdoblju dok traju redoviti upisi ili pak tijekom godine, no tada će se premještaj provesti u skladu s organizacijskim mogućnostima.

Prilikom predaje Zahtjeva za upis ili Zahtjeva za nastavak korištenja vrtića, u rubrici Napomena koja se nalazi na kraju formulara roditelji mogu navesti specifične potrebe i zahtjeve (npr. od kada dijete žele upisati u vrtić ukoliko to nije npr. rujan i sl.)

Roditelji će prilikom predaje Zahtjeva za upis odnosno Zahtjeva za nastavak korištenja usluga dobiti odgovarajuću šifru djeteta pomoću koje će moći identificirati svoje dijete na listi upisane djece odnosno listi čekanja.  

Djeca ostvaruju prednost pri upisu prema kriterijima propisanim Zakonom o predškolskom odgoju i obrazovanju. Na temelju tih kriterija se utvrđuje broj bodova za svako dijete te se popunjavaju slobodna mjesta u vrtiću. 

Djeca koja se ne uspiju upisati u vrtić vode se na listi čekanja te se, ovisno o broju bodova i rasporedu na listi čekanja, upisuju u vrtić tijekom godine kad se oslobodi mjesto.

Za lakše prikupljanje dokumenata potrebnih za upise roditeljima se preporuča servis eGrađani kojem možete pristupiti putem mobilnih aplikacija za netbanking ili korisničkih podataka koje izdaje Fina. Za više informacija o upisima možete nas kontaktirati na brojeve telefona 272 407; 271 665; 703 520; 569 462 ili e-mail: [email protected].

Također, molim vas da sve dodatne informacije ili eventualna pojašnjenja koja se odnose na vašu situaciju vezano uz upise, također proslijedite na gornji mail.  

Zahtjevi za upis putem online obrasca:
Zahtjev za upis djeteta u vrtić
Zahtjev za nastavak korištenja usluga vrtića

Obrasci zahtjeva u word formatu:
Zahtjev za upis djeteta u vrtić
Zahtjev za nastavak korištenja usluga vrtića
Upitnik za roditelje nove djece - inicijalni upitnik