Vrtić na daljinu

Priča

Priča

27. travanj 2020.

Danas vam donosimo priču o malom moreplovcu. Smjestite se na neko udobno mjesto i uživajte u priči, vi sa svoji djetetom...

Roditelji u doba izolacije

Roditelji u doba izolacije

27. travanj 2020. 

Prošlo je nešto više od mjesec dana od kada je, zbog potrebe za izolacijom i očuvanjem zdravlja, veliki dio naših uobičajenih aktivnosti stao ili je izmijenjen. Djeca su prestala odlaziti u vrtiće i škole, prestala su odlaziti na omiljene treninge nogometa, gimnastike, juda, plesa, u park… A odrasli - neki su, na žalost, ostali bez posla, neki su prekinuli odlaziti na posao i ured preselili u svoj dom, neki pak u strahu i neizvjesnosti svakodnevno odlaze na posao vraćajući se kući svojoj obitelji u brizi za očuvanje kako vlastitog tako i očuvanje zdravlja osvojih najmilijih. Svi smo se našli pred mnogobrojnim i neočekivanim izazovima za nastavak života u izmijenjenim okolnostima. 

Festival znanosti u doba korone

Festival znanosti u doba korone

24. travanj 2020.

Da se naše svakodnevne aktivnosti nisu zaustavile uslijed pandemije koronavirusa, ovoga tjedna od 20. do 25. travnja bile bi se provodile brojne aktivnosti kojima bi se obilježio ovogodišnji 18. Festival znanosti čija je tema Kultura znanosti. Vrtići bi se družili na manifestaciji pod nazivom Vrtići za vrtiće i s ponosom jedni drugima prikazali što su marljivo izučavali i stvorili tijekom nekoliko mjeseci.

Iako se ovogodišnji Festival znanosti odgađa za jesen, kada ćemo se sigurno dalje uključiti s našim aktivnostima, mi ćemo ga ipak simbolički virtualno obilježiti i ovaj tjedan kako je bilo i planirano. Donosimo vam priču o tome što su sve djeca opatijske skupine za rano učenje talijanskog jezika radila, u vrtiću i kod kuće. Ovim putem želimo zahvaliti roditeljima na njihovoj suradnji i dobroj volji prilikom realizacije aktivnosti kod kuće.

Svjetski dan knjige

Svjetski dan knjige

23. travanj 2020.

I danas nastavljamo u znaku knjige. Na današnji dan, 23. travnja, obilježava se Svjetski dan knjige. Da smo se mogli i dalje družiti u vrtiću, danas bismo zasigurno posjetili lovransku Osnovnu školu Viktora Cara Emina i njihovu knjižnicu gdje bismo promatrali police pune knjiga, birali različite naslove, gledali i čitali slikovnice. Budući da trenutno ne možemo posjetiti školu, dovest ćemo školu k nama i zaviriti u njihovu virtualnu knjižnicu. U njoj ćete pronaći razne naslove, a vjerujemo da će vam neki od njih privući pažnju pa ćete ih odabrati i pročitati.

Dan hrvatske knjige

Dan hrvatske knjige

22. travanj 2020.

Danas obilježavamo i Dan hrvatske knjige. Stoga vam donosimo priču koju svi znate. U vrtiću je često pripovijedamo, na tu se temu priređuju igrokazi i priredbe. Riječ je o jednom malom neuglednom žutom cvijetu koji je želio ići na ples, ali nije imao plesnu haljinu. Otkrijte o kojoj se priči radi...

Pismo ravnateljice

Pismo ravnateljice

22. travanj 2020.

Dragi i poštovani roditelji,

prošlo je nešto više od mjesec dana bez vrtića. Za vas i za nas. Znamo da vam je teško organizirati život bez rada naše ustanove, ali u interesu zdravlja sve djece i svih nas, zahvaljujemo na razumijevanju, na odgovornosti i brizi. 

Okupljanje djece i ljudi može imati dramatične posljedice, toga smo svi svjesni. Mjere koje su donesene možda nisu popularne, ali sada se moramo boriti za zdravlje. Uvažavajte i dalje upute i preporuke stručnjaka, zaštitite djecu, obitelj, da bi pomogli i sebi i drugima. Znam da nije lako, znam da opravdano brinete, ali povijest nas uči da nijedna kriza ne može trajani vječno pa tako ni ova...

Priča o Leonardu

Priča o Leonardu

22. travanj 2020.

Kako bismo osvijestili važnost očuvanja našeg planeta i svih vrsta koje ga nastanjuju, danas vam donosimo animirani film pod nazivom Priča o Leonardu, koji je nastao prema istoimenoj slikovnici autorica Sanje Drakulić i Martine Markov Podvinski. Priča je to o simpatičnoj kornjači Leonardu, glavatoj želvi, koja se na putu prema čuvenom Kornatskom otočju zapliće u ribarsku mrežu. Spašavaju je dobri ljudi.

Dan planeta Zemlje

Dan planeta Zemlje

22. travanj 2020.

Na današnji dan, 22. travnja obilježavamo Dan planeta Zemlje. Da smo u vrtiću, učinili bismo to zajedno kroz različite aktivnosti. Iako drugačije, možemo to učiniti i ove godine, stoga vas pozivamo da zajedno obilježimo Dan planeta Zemlje.

Kao inspiraciju, donosimo vam nekoliko ideja kako možete obilježiti Dan planeta Zemlje. Nadamo se da će se što veći broj djece i odraslih uključiti u obilježavanje te nam svakako pošaljite vaše crteže, fotografije, ideje koje ste sami osmislili na naš vrtićki mail [email protected] kao bismo ih objavili, a vi podijelili sa svojim prijateljima.

Veselimo se vašim aktivnostima i fotografijama.

Edukativne aplikacije kao pomoćni alat u pripremi za školu

Edukativne aplikacije kao pomoćni alat u pripremi za školu

21. travanj 2020.

Djeca su danas on naranije dobi izložena informatičkoj tehnologiji koja je postala prihvaćen i uobičajen dio naših životnih alata. Bez nje, život je gotovo pa nezamislim. U takvom okruženju, uz pomoć brojnih edukativnih aplikacija i djeca uče i usvajaju nove vještine na drugačiji, inovativniji i njima zanimljiviji način.

Ti si moj Heroj!

Ti si moj Heroj!

21. travanj 2020.

Danas vam donosimo priču Ti si moj heroj, priču koja je napisana za svu djecu svijeta koja su zahvaćena COVID-19 pandemijom. Ovo je još jedna priča koja roditeljima može pomoći djeci objasniti trenutnu situaciju u kojoj se nalazi čitav svijet. Još bolje, ova će nam priča ispričati kako i djeca mogu pomoći u borbi protiv nevidljivog virusa te kako se mogu suočiti s izazovima koje je donijela naša izmijenjena svakodnevica i tako se osjećati sigurnije.