O odgoju i razvoju

Za roditelje smo također pripremili i par prigodnih tema o odgoju i razvoju:

 • Pet najgorih dječjih navika

  Jedno grize nokte, drugo kopa nos, a treće stoji bijesno nasred sobe i zadržava dah dok ne poplavi! Uh! Pridružite im još jedno dijete s palcem u ustima i jedno što uvrće kosu i dobit ćete sliku najučestalijih dječjih navika. Kako im stati na kraj?

 • Kako stariji pomažu djetetu koje mokri u krevet

  ZAŠTO VAŠE DIJETE MOKRI U KREVET? Je li vaše dijete ljubomorno na mlađeg brata ili sestru? Kažnjvate li vaše dijete radi mokrenja? Jesu li međusobni odnosi u vašoj obitelji sređeni?

 • O dječjem strahu

  Strah je jedno od bazičnih čuvstava. Bojimo se onoga što nas može povrijediti, onoga što nam izgleda opasno. Djeca se boje i onoga što mi odrasli obično ne smatramo opasnim (mrak, vještice...). Svako doba odnosi neke strahove i donosi nove. Strahovi su dio odrastanja.

 • Povezanost socijalne okoline i razvoja navika pravilne prehrane djece predškolske dobi

  Zdrave navike hranjenja važne su za normalan rast i razvoj predškolske djece kao i zbog prevencije razvoja bolesti vezanih uz prehranu u kasnijoj dobi. Unatoč toj spoznaji, danas se sve češće susrećemo s lošom kvalitetom prehrambenih proizvoda.

 • Polazak u jaslice ili vrtić

  Polazak vrtić ili jaslice najčešće je prvo odvajanje djeteta od roditelja, osobito majke, na dulje vrijeme. Istovremeno, to je i prvi susret s većim brojem nepoznatih osoba. Često je ovo vrlo stresno iskustvo, kako za dijete, tako i za roditelje jer je ispunjena strahom od odvajanja i naporima da se dijete prilagodi novoj situaciji...

 • Dolazak djeteta u vrtić

  Dolaskom Vašeg djeteta u vrtić-jaslice postajemo suradnici. Dogovarat ćemo se svakodnevno o mnogim stvarima i postupcima koji će pridonositi zadovoljstvu i napredovanju Vašeg djeteta.